Poziv udruge vinogradara na treću izložbu vina "VIN-CE 2019."

OBJAVLJENO 30.1.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica
Poziv udruge vinogradara na treću izložbu vina "VIN-CE 2019."

Zaprimanje uzoraka je u nedjelju, 3. veljače, od 10 do 18 sati

     Već treću godinu za redom Udruga vinogradara i vinara „Sveti Martin“ Cestica priprema ocjenjivanje i izložbu vina, rakija i likera, a koja će se ove godine održati u prostorijama DVD-a Babinec, u Školskoj ulici.

     Zaprimanje uzoraka biti će u nedjelju, 3. veljače od 10 do 18 sati, a svi koji žele donijeti vino na ocjenjivanje isto moraju deklarirati prema kategorijama, suho, polusuho, poluslatko, slatko ili desertno, godinu berbe i podatke o proizvođaču.  U udruzi ističu da se sudjelovati na izložbi može sa  bijelim, ružičastim i crvenim vinima, različitih godina berbe, proizvedenim od jedne ili više sorti, a na ocjenjivanje se  mogu donijete i rakije, likeri i voćna vina.

     Za ocjenjivanje vina potrebno je predati dvije boce od jedne litre (ukupno 2 litre) ili 3 boce po 0,75 litara (butelje), a za proizvođače rakija i likera 2 boce od pola litre. Kod predavanja vina za izložbu plaća se kotizacija od sto kuna po uzorku, a za proizvođače koji za ocjenjivanje donesu tri i više uzoraka cijena je 80 kuna po uzorku.  

     Svi zaprimljeni uzorci biti će pohranjeni u uvjetima koji su propisani za pojedinu sortu vina, rakija i likera, a nakon izvedenog ocjenjivanja od strane Povjerenstva sastavljenog od eminentnih stručnjaka i enologa objaviti će se rezultati. Svaki ocjenjeni uzorak dobiva priznanje prema odluci Povjerenstva, a proglašenje rezultata i podjela priznanja obavit će se subotu, 16. veljače 2019. godine s početkom u 15 sati. U to vrijeme moći će se kušati ocjenjeni uzorci, a od strane predsjednika Povjerenstva očekuje se i osvrt na izložbu.

     Zainteresirani za izložbu sve dodatne eventualne informacije mogu dobiti kod predsjednika Udruge Marijana Županića (098/947-4417) ili pak kod tajnika Danijela Kukeca (098/734-079).

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.