Vatrogasci DVD-a Virje Križovljansko održali sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 20.1.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Korotaj obećao pomoć općine Cestica za uređenje vatrogasnog doma

     Redovita izvještajna sjednica skupštine DVD-a Virje Križovljansko održana je u subotu, 19. siječnja 2019. godine s početkom  u 18 sati, a istoj su uz 34 člana Skupštine bili prisutni i brojni gosti. Uz predstavnike cestičkih vatrogasnih društava, DVD Babinec, Gornje Vratno, Gradišće, Križovljan Cestica i Lovrečan Dubrava, sjednici su nazočili i predstavnici općinske vlasti, načelnik Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica kao i zapovjednik Milenko Biškup, a tu su bili i predstavnici udruga te prijateljskih vatrogasnih društava iz susjednih mjesta Hrvatske ( DVD Družbinec, Nova Ves i Strmec Podravski) i Slovenije PGD Ormož, Sobetinci i Velika Nedjelja.

     Po intoniranju državne i vatrogasne himne odana je počasti preminulim članovima vatrogasnog društva, a potom je jednoglasno prihvaćen dnevni red i radna tijela Skupštine. Sjednicu je vodio predsjednik Marijan Horvatić, a vođenje zapisnika preuzeo je zapovjednik Stjepan Talan. Izvješće o radu podnio je tajnik Valentino Vočanec, a o financijskom poslovanju blagajnik Denis Pavlović. Izvješće nadzornog odbora podnio je Luka Prepelić, a Mihaela Pavlović izvijestila je da sjednici Skupštine nazoči 34 od 41 člana DVD s pravom glasa. U radnom dijelu skupštine sva izvješća, kao i plan rada Upravnog odbora za 2019. godinu jednoglasno su prihvaćeni, a  potom su se zaslužnim dugogodišnjim članovima uručila spomenice, priznanja i diplome.

    Priznanje za deset godina u radu DVD-u Virje Križovljansko dobio je Siniša Horvat, a  spomenicu za 20 godina Natalija Vočanec, Branka Majhen, Milena Martan, Slavica Martan, Marijana Rodeš, Vesna Kralj, Zdravko Daljavec i Josip Kralj mlađi. Spomenicu za 40 godina u radu DVD-a dobio je Branko Županić, a diploma zvanja vatrogasac 1. klase uručena je Mihaeli Pavlović. Za posebno aktivan i vrijedan rad u vatrogastvu statue „Naj vatrogasac 2018. godine“ primili su Luka Furjan, Denis Pavlović, Mario Rodeš, Stjepan Talan i Antonio Vočanec.

    Potpisom pristupnica u vatrogasno društvo primljene su Gabrijela Bamfić i Mirna Furjan, a čestitke na vrijednom radu vatrogascima DVD-a Virje Križovljansko uputio je Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica i načelnik Mirko Korotaj koji je naglasio da će se ove godine vatrogascima DVD-a Virje Križovljansko pomoći i u uređenju vatrogasnog doma.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.