Udruga Sveti Martin Cestica održala sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 14.1.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Uspješan rad vinogradarima poželio predsjednik Vijeća Darko Majhen

     U dvorani DVD-a Križovljan Cestica održana je redovita sjednica skupštine Udruge vinara i vinogradara "Sveti Martin Cestica", a kojoj su uz članove bili prisutni i brojni gosti.

     Sjednica skupštine započela je u 18 sati pozdravnim govorom predsjednika Marijana Županića nakon čega je jednoglasno prihvaćen dnevni red te predložena radna tijela, a potom je minutom šutnje odana počast svim preminulim članovima.

     Za vođenje sjednice izabrano je radno voditeljstvo kojem je na čelu bio Goran Težak, kao predsjednik, a za članove izabrani su Mladen Horvat i Ivan Matijašec. Povjerenje za vođenje zapisnika dobio je tajnik Danijel Kukec koji je podnio izvješće o radu Udruge i predložio od Upravnog odbora prihvaćeni plan rada za 2019. godinu. Izvješće o brojnom stanju podnio je Darijan Vinter, predsjednik verifikacijskog povjerenstva, a potom su podnesena izvješća o  radu Udruge u 2018. godini. Podnijeli su ih tajnik Danijel Kukec i blagajnik Tomislav Furjan, a izvješće  nadzornog odbora pročitao je Nikola Kišić. Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i operativni i financijski plan rada u kojima su obuhvaćene sve predstojeće manifestacije i aktivnosti.

     Među prvim manifestacijama koje Udruga priređuje je manifestacija Vincekovo koja će se održati na „Velikom bregu“, poznatom i pod nazivom Mihnaci u Natkrižovljanu, u vinogradu člana Udruge Branka Kreća. U mjesecu veljači je treća izložba vina "VIN-CE 2019", a potom slijedi podizanje klampotica i povodom obilježavanja Dana udruge i proslave Sv. Martina druženje uz kušanje proizvoda članova vinogradarske udruge te krštenje mošta. U cilju upoznavanja proizvođača s novim dostignućima u podizanju vinograda, zaštiti vinove loze, preradi grožđa i njegovanju vina priredit će se edukacijska stručna predavanja, a za članove Udruge, s trgovačkim kućama i prodavaonicama repromaterijala,  ugovorit će se povoljnija nabave zaštitnih sredstava i ostalog potrebnog u vinogradarstvu. Kako je jedan od ciljeva Udruge vinara i vinogradara "Sveti Martin Cestica" postizanje što veće kvalitete vina organizirat će se i stručna putovanja i posjete ostalim vinorodnim područjima, a Udruga će sudjelovat i na ostalim značajnijim događanjima na području Općine i šire na koje bude pozvana kao gost ili suorganizator.

     Čestitke na uspješnom radu članovima Udruge, u ime načelnika Mirka Korotaja, i općine Cestica, uputio je predsjednik Vijeća Općine Darko Majhen, a uz zahvalu za realizirane aktivnosti i očuvanje tradicije i običaja vezanih uz obradu vinograda i proizvodnji vina izrazio je nadu da će na predstojećoj izložbi vina biti i veći broj uzoraka nego na ranije održanima.

     Na kraju sjednice Skupštine predsjednik Marijan Županić zahvalio je svim članovima Udruge i gostima na sudjelovanju na sjednici te općini Cestica na podršci u realizaciji programa, a potom je druženje nastavljenu uz nastup glazbenog sastava „Brajdaši“.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.