U crkvi Uzvišenja Svetog Križa održan božićni koncert

OBJAVLJENO 24.12.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na početku nastupio dječji zbor KUD-a Cestica, a na kraju svi zapjevali pjesmu "Radujte se narodi"

   Na četvrtu nedjelju došašća, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva općine Cestica, u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu održan je tradicionalni božićni koncert na kojem je nastupilo više desetaka izvođača, a između glazbenog dijela programa recitacijama "Dođi nam Božiću", "Božićna noć", "Bliži se Božić", "Božić u duši" i "Ususret Božiću", predstavile su se učenice cestičke škole: Ema Bubnjarić, Mia Majhen, Ema Žunec, Dea Obadić i Marta Majhen.

       Ovogodišnji božićni koncert u križovljanskoj župnoj crkvi održan je u nedjelju, 23. prosinca 2018. s početkom u 17 sati, a cijeli program vodile su Lorena Gavrić i Izidora Obadić. Na početku programa, pod vodstvom voditeljice Gordane Vaupatić, pjesmama "Pahuljice padaju" i "Sretna Nova godina", predstavio se dječji zbor KUD-a "Cestica", a nakon djece mješoviti zbor župe Kiržovljan otpjevao je pjesme "Cmreki v snegu spiju" i "Narodi se Isukrste". Pod vodstvom prof. Lucije Vočanec Zbor "Stellarium" izveo je tri pjesme; "Prva je vura", "Oj, pastiri, vi četiri" i "Hote ljudi", a pjesmama "Polako već spušta se noć", "Ove noći rodio se Bog" i "Božićna noć", predstavile su se članice Ženske klape "Angeluš". Na kraju programa je Muški vokalni ansambl župe Križovljan otpjevao pjesme "Tiha noć" i "Sklopi blage očice", a potom je vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik svim izvođačima zahvalio na nastupu te posjetiteljima na dolasku.

       Uz pratnju na orguljama Marijana Županića, na kraju su svi izvođači i prisutni u crkvi, otpjevali pjesmu "Radujte se narodi", a predbožićno druženje nakon koncerta nastavljen je na prostoru pred crkvom. Tu se moglo uživati u klipićima i kolačima, a od pića bio je topli čaj te kuhano crno i bijelo vino.

     Na nedjeljnom koncertu ženski zbor Stellarium KUD-a općine Cestica, pod vodstvom pof Lucije Vočanec, nastupio je u sastavu: Barbara Hohnjec, Valerija Lazar, Ana Županić, Gordana Rožmarić, Mirna Erjavec, Melita Kolarek, Lea Milec i Nika Hrnčić, Blanka Mikec, Klara Mesek, Barbara Horvat, Pavica Mičuda, Tamara Šobak, Milena Hutinski, Rajna Erjavec, Jana Hrnčić, Lucija Hohnjec, Paula Galeković.

Ženska klapa Angeluš nastupila je u sastavu: Sanja Mihin, Jožica Kolmačić, Sonja Pravdić,  Irena Jamnik (voditeljica) i Snježana Juričinec, a za Muški vokalni ansambl župe Križovljan; Srećko Dugi, Davor Hohnjec, Vlado Županić, Marijan Županić, Stjepan Mumlek, Marijan Borak i Dražen Denac.

   Tradicionalni božićni koncert održan je pod pokroviteljstvom općine Cestica, a istome su uz čelnike općine Cestica, predsjednika Vijeća Darka Majhena i zamjenika načelnika Žarka Rodeša prisustvovali i brojni vjernici, kako s područja župe Križovljan tako i iz susjedne župe Sveta Barbara Natkrižovljan, kao i iz župe Vinica i Zavrč.

      Povodom blagdana Božića i ove godine u crkvi su postavljene i okićene dvije božićne jelke, u lađi crkve, jedna ispred oltara "Svetog Antuna pustinjaka", a druge na istočnom dijelu ispred oltara "Svetih Petra i Pavla". Prije koncerta s velikim zanimanjem posjetitelji su razgledali božićne jaslice koje je ove godine postavio Antonio Kišić u kapeli Majke Božje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.