Prijam za roditelje novorođene djece

OBJAVLJENO 19.12.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio načelnik Mirko Korotaj

        Kao pomoć obiteljima za podizanje djece općina Cestica roditeljima novorođene djece dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć koja u posljednje vrijeme iznosi dvije tisuće kuna po djetetu. U toku kalendarske godine dodjela pomoći za roditelje novorođene djece održava se u više navrata, a ove godine posljednji prijam bio je u utorak 18. prosinac 2018. godine u 15 sati.

      Čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio je načelnik Mirko Korotaj koji je  istaknuo da općina Cestica nastoji raznim oblicima pomoći obiteljima u podizanju djece i obrazovanju mladih. Tako se roditeljima za svako novorođeno dijete dodjeljuje dvije tisuće kuna za što je u općinskom proračunu predviđeno 170 tisuća kuna, za sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću osigurano je 1,1 milijun kuna, a za produženi boravak učenika u školi od 1-4 razreda predviđeno je 100 tisuća kuna. Za nabavku radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i atlasa, za sve učenike osnovne škole, osigurano je 200 tisuća kuna, a za dodjelu stipendija studentima predviđeno je 300 tisuća kuna. Projektom POS-izgradnje po povoljnim uvjetima nastoji se mladim obiteljima pomoći u podizanju vlastitog doma, a trenutno je u pripremi izrada projektne dokumentacije za kuće u nizu. Kroz razne oblike subvencioniranja općina Cestica nastoji stanovništvu vratiti 40 posto izvornih sredstava iz proračuna naglasio je načelnik Mirko Korotaj.

     Susret s roditeljima i novorođenom djecom održan je u općinskoj vijećnici, a istom je bilo prisutno i desetero djece. Od najmlađih susretu su nazočili  Antun Herceg, Niko Kokot, Alma Gonzi, Ella Majhen, Tara Kutnjak, Mia Vočanec, Filip Friščić, Leo Juričinec, David Lazar i Martin Hrnčić, a u društvu roditelja bila je i Suzana Hrnčić, rođena 30. kolovoza prošle godine.

Većina novorođene djece živi na području župe Uzvišenja Sv. Križa Križovljan (15), a po troje ih stanuje na području župe Sveta Barbara Natkrižovljan i župe sv. Nikole Zavrč. Najviše novorođene djece živi u Babincu i Dubravi Križovljanskoj (3), a  posljednjih nekoliko mjeseci bez novorođene djece su naselja Falinić Breg, Jarki, Križanče, Mali Lovrečan, Radovec Polje i Vratno Otok.

U naselju Babinec žive Dora i Olivera Dobrotić rođene 21. rujna 2018. godine u Varaždinu te Ella Majhen, rođena 29. srpnja, a u Brezju Dravskome je Dario Županić. U Cestici živi Nella Levanić i Niko Kokot, a u Dubravi Križovljanskoj Sara Obran i sestre, Bella i Hana Šipek. Iz naselja Gornje Vratno prijavljeni su Karolina Križanić i Antun Herceg, a u Kolarovcu Tara Kutnjak. Mia Vočanec živi u Križovljanu Radovečkome, a David Lazar u Malom Gradišću dok je Alma Gonzi u Natkrižovljanu. Ela Furjan živi u Otok Virju, a Leo Juričinec u Radovcu. U Selcima Križovljanskim živi Martin Hrnčić, a u Lovrečan Otoku Mihael Mikec. Virje Križovljansko bogatije je za dva stanovnika, a to su Meri Majhen i Filip Friščić. 

     Na kraju susreta načelnik Mirko Korotaj prisutnima u vijećnici čestitao je Božić i novu 2019. godinu te pozvao roditelje da se za godinu dana opet sretnu na prijemu za roditelje novorođene djece.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.