Održan prijem za pjesnika Stanislava Petrovića

OBJAVLJENO 21.11.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

     Svoj rodni kraj općinu Cestica, posjetio je u utorak, 20. studenoga 2018. hrvatski kajkavski pjesnik Stanislav Petrović, rođen u Križanču. Tim povodom je u zgradi Općine Cestica upriličen prijem za Stanislava Petrovića i suprugu Anicu, koje su primili načelnik Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

     Čestitku na posljednjoj zbirci pjesama “Iskrenje u pijesku” uputio mu je načelnik Mirko Korotaj, a predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen je podsjetio kako su kajkavske pjesme Stanislava Petrovića često recitirali učenici u Osnovnoj školi Cestica.

     Tokom prijema razgovaralo se i o mogućnosti predstavljanja pisane riječi o cestičkom kraju, a podršku Stanislavu Petroviću u daljnjem stvaralačkom pjesničkom radu obećao je i načelnik Mirko Korotaj. U znak zahvale za brigu o svekolikom razvoju cestičkog kraja pjesnik Stanislav Petrović uručio je načelniku Mirku Korotaju svoju pjesničko-likovnu mapu, a najnovije zbirke pjesama primili su i ostali sudionici prijema. Prijemu je prisustvovao i Franjo Talan, autor knjiga „Zapisi iz Cestice 1 i 2“.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.