U Domu "Novi život" proslavili Dan starijih osoba

OBJAVLJENO 2.10.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Čestitku korisnicima i osoblju uputio predsjednik Vijeća Darko Majhen

    Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, a koji se ujedno obilježava i kao Dan doma "Novi život" u Radovcu u istoimenoj ustanovi organizirana je proslava kojoj su uz korisnike i osoblje doma bili prisutni i članovi obitelji korisnika i gosti. Na početku proslave nazočne je pozdravila ravnateljica Valentina Kočet Martinec, a čestitku nazočnima uputio je i vlasnik doma Boris Solomun te zahvalio korisnicima i njihovim obiteljima što su upravo Dom "Novi život" odabrali kao mjesto za boravak. Proslava je održana na sam Dan starijih osoba, u ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine u prizemlju doma, a u ime Općine Cestica nazočne je pozdravio i Dan doma i Međunarodni dan starijih osoba čestitao predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica Darko Majhen.

      U ime slovenskih korisnika nazočne je pozdravila Marija Kokot (91) iz naselja Veliki Vrh iz općine Cirkulane u Sloveniji, a potom je upriličena dramska predstava samih korisnika.

      Ustanova za starije i nemoćne osobe "Novi život" za korisnike je otvoren  2009. godine, a te godine, u petak, 10. srpnja blagoslovio ju je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. U tim početnim danima smještaj u domu koristilo je desetak ljudi, a danas Dom "Novi život" ima 72 korisnika iz Hrvatske i susjedne Slovenije. Brigu o potrebama korisnika danas vode 23 zaposlenika, a osim proslave Međunarodnog dana starijih osoba u ustanovi se za korisnike priredbe organiziraju i povodom Božića i Uskrsa kao i u ostalim prigodama.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.