Gradonačelnik grada Cresa posjetio Cesticu

OBJAVLJENO 20.9.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Gradonačelnik grada Cresa Kristijan Jurjako povodom Dana općine Cestica bio je u službenoj posjeti te je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Time je započeta suradnja koja će se u narednom razdoblju razvijati kroz zajedničke aktivnosti i projekte.

S gradonačelnikom je razgovarao načelnik općine Mirko Korotaj koji je izrazio zadovoljstvo što se odazvao pozivu i prvi put boravio u općini Cestica. Obojica si izrazili želju za formaliziranjem daljnje suradnje kroz različite projekte na gospodarskom, društvenom i kulturnom planu. Tom prilikom načelnik Korotaj je istaknuo:

-  U prvom redu tu je partnerstvo na kandidiranju zajedničkih projekata na fondove prekogranične suradnje jer Općina Cestica uspješna je u povlačenju EU sredstava. Također, razgovaralo se o mogućnosti suradnje na društvenom planu razmjenom kulturnih ansambala, vatrogasnih društava, sportskih aktivnosti i razmjenom djece i umirovljenika koristeći i EU fond Europa za građane.

U narednom razdoblju predviđeno je usuglašavanje teksta Povelje o prijateljstvu te njezino službeno potpisivanje. Grad Cres je turističko središte koje ima dugogodišnju tradiciju u djelatnosti kampova i tu će sigurno biti od velike pomoći našoj općini koja ima ambicije podići turističku uslugu na svojem području.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.