Otvorenje dograđenog dijela Dječjeg vrtića

OBJAVLJENO 16.9.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

 

Za dogradnju vrtića Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izdvojilo 897.134,00 kuna

    Na poziv voditeljice Karmen Špiranec, nakon održane svečane sjednice Vijeća općine Cestica svi su se iz dvorane uputili pred ulaz u zgradu dograđenog dijela Dječjeg vrtića gdje su u 18.00 sati pjesmom "Prijateljstvo" dobrodošlicu prisutnima poželjela djeca iz Dječjeg vrtića "Zeko".

     U ime Uprave dječjeg vrtića Zeko nazočne je pozdravila Anka Tomasović koja je istaknula da je Dječji vrtić "Zeko" Cestica s radom započeo 2. studenoga 2003. godine. U Cestici su u početku bile dvije odgojne skupine s upisanih tridesetak djece, a u vrtiću će se od 1. listopada ove godine formirati šest skupina redovnog programa za 136 djece. Naglasila je da su djeca iz cestičkog vrtića ove godine na Dječjem olimpijskom festivalu osvojila prvo mjesto, a sudjelovala su u još nekoliko projekata. Između ostalog Dječji vrtić "Zeko" Cestica 2017. godine dobio je priznanje HRT-a za najljepši školski vrt u kategoriji početnika. Naglasila je da će se od 1. listopada povećati iznos kojim općina sufinancira smještaj djece, a na kraju je svima zahvalila na suradnji i ukazanom povjerenju te izrazila nadu da će se to povjerenje ubuduće opravdati.

   Zadovoljstvo proširenjem i dogradnjom dječjeg vrtića izrekao je i načelnik Mirko Korotaj, a u svom obraćanju zahvalio je svima koji su u tome pomogli i pohvalio izvođače radova koji su u kratkom roku uspješno i kvalitetno u roku završili izgradnju.

    Simboličnim rezanjem vrpce dograđeni dio Dječjeg vrtića otvorili su potpredsjednik vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja i Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a potom je vlč. Zorislav Šafran župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Križovljan blagoslovio zgradu i zazvao blagoslov na sve koji će ju koristiti i u njoj raditi.   

   Dječji vrtić u Cestici nalazi se južno od zgrade OŠ Cestica. Prvi dio sagrađen je na istočnom dijelu, a prvo proširenje, zapadno od početne zgrade uslijedilo je 2008. godine. Najnoviji, ove godine dograđeni dio, vezan je dijelom uz postojeći, a taj dio nalazi se na najzapadnijem dijelu. Prema riječima načelnika Mirka Korotaja, troškovi izgradnje i opremanja vrtića iznose 1,4 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz više izvora. Najveći dio, 897.134,00 kuna, osiguralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je 200 tisuća kuna, a ostalo je pokriveno iz Proračuna Općine Cestica.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.