Sudionici kulturno-umjetničkog programa na Danu općine

OBJAVLJENO 16.9.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Svečana sjednica Vijeća općine Cestica započela je hrvatskom himnom "Lijepa naša domovino" koju su otpjevale, pod dirigentskim vodstvom Lucije Vočanec, članice Ženskog vokalnog sastava "Stellarium" KUD-a općine Cestica. Djevojke su potom, pod vodstvom  Gordane Kos Kolar u sklopu kulturno-umjetničkog programa izvele i skladbu Zbor Hrvatica iz opere "Porin" Vatroslava Lisinskog.

Pljeskom za nastup nagrađeni su i najmlađi iz Dječjeg vrtića "Zeko", a potom i djeca mlađe grupe folklora KUD-a Općine Cestica i starija dječja folklorna skupina koja je nastupila s koreografijom „Sve ptičice zapjevale“.

   Na kraju glazbenog dijela programa nastupila je Lamia Knezoci pjesmom "Popevka za ljubav", a potom je Sara Kolar otpjevala pjesmu "Stiha, stiha povedaj mi mati". Lamia i Sara su učenice Osnovne škole Cestica, a svojim nastupima istaknule su se u Vinici na 1. dječjem festivalu kajkavske kulturne baštine i u Krapini na festivalu „Mali Kaj“.

   Kako je u sklopu proslave Dana općine Cestica, a nakon održane svečane sjednice Vijeća bilo otvorenje i blagoslov dograđenog dijela Dječjeg vrtića red je spomenuti da su prije te svečanosti nastupila, pod vodstvom odgajateljica, Bojane Knezoci i Željke Medenjak, i djeca iz vrtića koja su otpjevala pjesmu "Prijateljstvo".

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.