Svečana sjednica Općinskog vijeća Cestica

OBJAVLJENO 15.9.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Čestitke na razvoju Općine uputio potpredsjednik vlade Predrag Štromar i ostali gosti  

    Dan općine Cestica obilježava se na blagdan Uzvišenja svetog Križa, a ovogodišnja proslava Dana općine održana je u cestičkoj sportskoj dvorani na sam blagdan u petak, 14. rujna 2018. godine s početkom u 16 sati.

      Svečana sjednica započela je hrvatskom himnom Lijepa naša domovinu koju je izveo Ženski pjevački zbor „Stelarium“, a potom je goste i uzvanike pozdravio poželio im dobrodošlicu Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća nakon čega su prisutni minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i žiteljima općine Cestica.

      O realiziranim razvojnim projektima na području obrazovanja, izgradnje komunalne infrastrukture, podršci radu 35 udruga i društvenom životu govorio je načelnik Mirko Korotaj, koji je istaknuo da Općina Cestica u svim odlukama vodi brigu o svim stanovnicima općine Cestica, a i naredni projekti biti će usmjereni na stvaranje što boljih uvjeta za život i boravak. Istaknuo je da su među tim projektima i izgradnja kanalizacije  (75 milijuna kuna), novi nasip uz rijeku Dravu (Hrvatske vode 20 milijuna kuna) i izgradnja POS kuća u nizu. Načelnik Korotaj na kraju svog obraćanja zahvalio je svima koji su mu na bilo koji način pomogli u uspješnom vođenju Općine, čestitao nagrađenima, svim žiteljima čestitao Dan općine i Župe, a svim gostima poželio da se ugodno osjećaju u cestičkom kraju. (kompletni govor načelnika Korotaja je u prilogu)

   Uslijedila je dodjela javnih priznanja, nagrade, plakete i grba Općine Cestica, a koje su uručili zamjenik načelnika Žarko Rodeš i predsjednik Vijeća Darko Majhen. Potom je načelnik Mirko Korotaj uručio nagrade od tisuću kuna uzornim učenicima, a ove godine nagradu su primile učenice Antonela Furjan iz Babinca, Izidora Obadić iz Križovljana Radovečkog i Vida Kelić iz Gornjeg Vratna.

       Čestitke Općini Cestica na ostvarenim rezultatima i uspješan  nastavak projekata razvoja uputio je župan Radimir Čačić, počasni građanin Općine Cestica, a potom i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, te Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vlade Republike Hrvatske

     Uspješan nastavak razvoja čelnicima Općine poželio je i Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja koji je na kraju svog obraćanja načelniku Mirku Korotaju uručio Ugovor o financiranju Energetske obnove sportskog objekta NK Dinamo Babinec u iznosu od 358.347,36 kuna.

      Na kraju svečane sjednice voditeljica programa pozvala je sve u dvorani na otvorenje i blagoslov dograđenog dijela vrtića, a potom i na prigodan domjenak i druženje pod šatorom.

Uz gore imenovane čelnike Općine i predstavnike Vlade Republike Hrvatske sjednici su uz brojne žitelje prisustvovali i vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Cestica i brojni gosti, a među njima i saborski zastupnici Božica Makar i Josip Križanić, Jelena Zrinski Berger, glavna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, župan i dožupan općina Ormož i Zavrč. Po prvi puta na Danu općine Cestica bio je i Kristijan Jurjako, gradonačelnik grada Cresa, a predsjednik Vijeća Darko Majhen pozdravio je i sve prisutne općinske načelnike i njihove zamjenike s područja Varaždinske županije kao i vijećnike Županijske skupštine, svećenike Zorislava Šafrana i Maria Filipovića, ravnateljicu škole Nevenku Turščak i sve djelatnike i učenike OŠ Cestica i sve ostale goste.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.