Misno slavlje uz blagdan Uzvišenja sv. Križa

OBJAVLJENO 15.9.2018.  |  AUTOR: Franjo Talan

Misno slavlje u 11 sati predvodio vlč. Vjekoslav Vidaček iz Mađareva

Dan općine Cestica obilježava se svake godine istog datuma, a to je ujedno i blagdan župe Uzvišenja svetog Križa Križovljan  koji se slavi 14. rujna.

     U župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu ujutro je bila misa u osam sati, a svečanu koncelebriranu misu u 11 sati predvodio je i održao prigodnu propovijed vlč. Vjekoslav Vidaček, župnik župe svetih Vida i Jurja mučenika Mađarevo. Uz predvoditelja misnog slavlja i križovljanskog župnika Zorislava Šafrana, bilo je i desetak svećenika Ivanečkog dekanata. Iz župe Donja Voća vlč. Marko Zadravec, iz župe Ivanec vlč. Zoran Gložinić i Mišel Kovačević, iz župe Margečan vlč. Alojzije Pakrac, iz župe Maruševec vlč. Krunoslav Milovec, iz župe Sveta Barbara Natkrižovljan vlč. Mario Filipović, iz Petrijanca vlč. Ivan Sakač i iz župe Vinica preč. Valent Posavec – dekan, a bili su prisutni i vlč. Antun  Gorek i don Anto Palić, te vlč. Ivan Košić koji je na župi Križovljan od 1979. godine. Župsko proštenje skladnim pjevanjem uzveličao je zbor župe koji je na orguljama pratio orguljaš Marijan Županić, a ministrirale su Karmen Kukec i Maja Petric.

     Uz brojne vjernike križovljanske i susjednih župa misnom slavlju bio je prisutan i načelnik Mirko Korotaj, predsjednik Vijeća općine Cestica Darko Majhen, a na kraju mise svećenicima i vjernicima na dolasku zahvalio je vlč. Zorislav Šafran.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.