Prvi dan nastave i u Osnovnoj školi Cestica

OBJAVLJENO 3.9.2018.  |  AUTOR: Franjo Talan

U svim školama na području Republike Hrvatske prvi dan nastave u školskoj godini 2018./2019. započeo je u ponedjeljak, 3. rujna. Tog dana nastava je započela i u Osnovnoj školi Cestica, a i u područnoj školi Lovrečan. Za sve učenike od drugog do osmog razreda nastava je započela u 8 sati, a prvi dan škole za đake prvake ( i njihove roditelje) organizirana je priredba. Za đake prvake iz PŠ Lovrečan priredba je  bila u 10 sati, a za polaznike matične škole u Cestici priredba je održana u 11 sati.

   Program u matičnoj školi u Cestici održan je u holu sjevernog dijela škole koji je namijenjen učenicima prva četiri razreda, a na početku nazočne roditelje, djecu i goste pozdravila je ravnateljica Nevenka Turščak te istaknula da su ove školske godine formirana četiri prva razreda. Uspješno školovanje djeci poželio je načelnik Mirko Korotaj koji je naglasio da će Općina Cestica, uz 200 tisuća kuna za radne bilježnice mape i atlase, za produženi boravak djece u školi ove godine izdvojiti 100 tisuća kuna, a za sve učitelje nabavit će tablete. Zadovoljstvo boravkom u OŠ Cestica iskazala je profesorica Nataša Sajko iz Ministarstva znanosti i obrazovanja,  a u svom pozdravnom govoru istaknula je da je Ministarstvo za sve učenike, iz škola u kojima se provodi eksperimentalni program „Škola za život“, među kojima je i OŠ Cestica, osiguralo 8400 tableta.

     Samu priredbu za đake „prvake“ i njihove roditelje izveli su učenici petih razreda, a koje su za nastup pripremile učiteljice Katica Furjan i Marija Lazar. U četiri prva razreda OŠ Cestica ove je jeseni upisano 64 učenika, 17 u Lovrečanu, a ostali će nastavu polaziti u matičnoj školi; po 16 učenika nalazi se u 1a i 1b razredu, a u 1d odjeljenju biti će 15 polaznika.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.