Cestica domaćin međuopćinskog vatrogasnog natjecanja

OBJAVLJENO 3.9.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

U subotu, 1.9.2018. godine u Cestici je održano 5. Međuopćinsko natjecanje vatrogasaca i vatrogasne mladeži vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec. Domaćin natjecanja bila je VZO Cestica, a organizator DVD Križovljan Cestica.

Nakon intoniranja himni sve prisutne u ime domaćina pozdravili su predsjednik VZO Cestica Darko Majhen te načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj koji je i otvorio natjecanje. Natjecanju su prisustvovali i načelnici općina sudionika, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Općine Cestica Žarko Rodeš kao i predsjednici te zapovjednici vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec.

Na natjecanju je sudjelovalo oko tristo pedeset natjecatelja odnosno ukupno trideset i pet  ekipa u šest kategorija, od kojih najveći broj u kategoriji „muški A“ sa četrnaest prijavljenih ekipa. Prvo mjesto u spomenutoj kategoriji osvojilo je DVD Družbinec, drugo DVD Gornje Vratno, a treće DVD Gradišće. U kategoriji „muški B“ sudjelovale su dvije ekipe sa sljedećim rezultatima: prvo mjesto DVD Vinica, a drugo DVD Babinec. U kategoriji „žene A“ bile su prijavljene dvije ekipe od kojih je prvoplasirana bila ekipa DVD-a  Virje Križovljansko, a druga DVD-a Družbinec. U kategoriji podmlatka, djece od 6 do 12 godina sudjelovalo je petnaest ekipa, od kojih 14 muških i jedna ženska. Prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojila su djeca iz DVD-a Lovrečan Dubrava ispred DVD-a Maruševec i DVD-a Donje Ladanje. U ženskoj kategoriji jedine i prve su bile djevojčice iz DVD-a Nova Ves. U kategoriji mladeži (od 12 do 16 godina) prva je bila ekipa DVD-a Gradišće, a druga DVD-a Križovljan Cestica.

Rezultati natjecanja bodovali su se i za 25. Općinsko natjecanje VZO Cestica pa je u „muškoj A“ kategoriji prvo mjesto i prijelazni pehar osvojilo DVD Gornje Vratno, ispred DVD-a Gradišće i DVD-a Lovrečan Dubrava. Kod djece prvi su bili DVD Lovrečan Dubrava, drugi DVD Gornje Vratno i treći DVD Virje Križovljansko. U ženskoj A kategoriji prve su bile članice DVD Virje Križovljansko, u muškoj B kategoriji DVD Babinec, a kod mladeži DVD Gradišće.

O regularnosti natjecanja brinuli su suci iz Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zdravko Kukec, Zvezdan Korotaj, Filip Vrbanec, Josip Beli i Davorin Habunek, a kontrolor je bio Mladen Bogdanović.

Inače, natjecanja vatrogasnih desetina poseban su segment rada vatrogasnih organizacija u kojima uz borbeni duh natjecatelja i želju za pobjedom  poseban naglasak zaslužuju: stjecanje fizičke spreme vatrogasaca, brzo i uvježbano rukovanje vatrogasnim spravama i opremom, međusobno druženje s kolegama po struci i hobi zanimanju, osobno i kolektivno dokazivanje među vršnjacima te usmjeravanje mladih prema pozitivnim društvenim vrijednostima.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.