Od posljedica požara stradala obiteljska kuća u Radovcu

OBJAVLJENO 8.5.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

U istinitost stare izreke da je vatra dobar sluga, a loš gospodar, bezbroj puta uvjerili su se i brojni mještani naselja općine Cestica, kao i vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Cestica koji u slučaju izbijanja požara prvi priskoče gašenju vatre i spašavanju.

Tako su i kod izbijanja požara u obiteljskoj kući na adresi Miroslava Krleže 22, u naselju Radovec, u nedjelju 28. travnja 2024. godine, cestički vatrogasci pristupili gašenju vatre i spašavanju imovine.

O akciji gašenja i spašavanja  imovine na spomenutoj adresi, Milenko Biškup, zapovjednik vatrogasne postrojbe VZO Cestica je rekao: Dojava o izbijanju vatre zaprimljena je 28. 04. 2024. u 11,40 sati. Na intervenciju su izašli vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava, s navalnim i kombi vozilom i deset vatrogasaca, a na požarište su došli i vatrogasci DVD Križovljan Cestica s navalnim vozilom i 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto uočavamo požar kupaonice gdje se zapalila hrpa odjeće. Pristupa se gašenju i lokalizaciji samog požara, a koji je lokaliziran i ugašen te je intervencija završena u 13 sati.

Osim kupaonice požar je zahvatio i kuhinju, hodnik, predsoblje i dio ostalih prostorija. U cilju pomoći obitelji u sanaciji štete i osposobljavanju kuće za kakve takve uvjete stanovanja ukućane je u srijedu, 1. svibnja 2024. godine posjetio i Milan Borak, predsjednik Mjesnog odbora naselja Radovec, koji je rekao: Uslijed požara stradale su i sve instalacije, zidovi, podovi, strop i kompletni namještaj u južnom dijelu zgrade, a u sjevernom dijelu koji je zbog brze intervencije vatrogasaca ostao nezahvaćen vatrom ukućanima je u jednoj sobi ostavljena mogućnost korištenja struje za rasvjetu.

Mještani Radovca i naselja općine Cestica kod sličnih situacija u prošlosti stalno su stradalima priskočili u pomoć pa vjerujem da će se odazvati i pomoći sanacije požarom oštećene kuće, rekao je Milan Borak, predsjednik Mjesnog odbora Radovec.

Uslijed požara većina kuće onesposobljena je za bilo kakvo korištenje, a jedina soba koja je u vatri ostala neoštećena, za sada četveročlanoj obitelji, služi kao jedino mjesto gdje može pod krovom boraviti.

  O tragediji koja je zadesila stanare obiteljske kuće na adresi, Miroslava Krleže 22 u Radovcu, upoznat je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj koji je rekao: Općina Cestica će se, kao i stalno do sada, uključiti u skladu s mogućnostima i pomoći ukućanima sanirati nastalu štetu od požara i osigurati obitelji dostojne stambene uvjete za život. Trenutno su u postupku prikupljanju troškovnika za sanaciju u vatri oštećene kuće, a koje će napraviti građevinske tvrtke i obrti koji su za te radove i osposobljeni. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.