Održana Sjednica Skupštine DVD-a Gradišće

OBJAVLJENO 21.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Jedina udruga građana koja djeluje na brdovitom području općine Cestica je Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradišće, a ista je osnovana 11. srpnja 1976. godine.

Redovitu, 48. izvještajnu sjednicu Skupštine vatrogasci DVD-a Gradišće održali su u subotu, 17. veljače 2024. godine, s početkom u 18 sati, a istoj su uz članove društva prisustvovali i brojni gosti. Uz načelnika Mirka Korotaja i predsjednika Općinskog vijeća Općine Cestica Darka Majhena, predsjednika VZO Cestica, istoj je bio nazočan i zapovjednik zajednice Milenko Biškup, predstavnici ostalih cestičkih vatrogasnih društava (DVD Lovrečan Dubrava, Virje Križovljansko, Gornje Vratno, Križovljan Cestica i Virje Križovljansko), te pobratimljeni PGD Dravograd, DVD Donja Voća, Nedeljanec Prekno, Strmec Podravski i Vinica, vlč Mario Filipović, župnik župe sv. Barbara i ostali gosti među kojima su bili i članovi Udruge umirovljenika Općine Cestica.  

Nakon izvedenih himni i odavanja počasti preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima stradalim u Domovinskom ratu, goste i uzvanike pozdravio je predsjednik Stanko Težak koji je predložio dnevni red i radno voditeljstvo u kojem su mu se pridružili zapovjednik Miljenko Kokot i tajnik Tomica Hrženjak.  U ime verifikacijskog odbora Darko Kokot je izvijestio da je sjednici prisutno 17 od 28 članova, a u ime nadzornog odbora izvješće je pročitao Tomislav Lazar. Jednoglasno su prihvaćena sva izvješća kao i plan rada i financijski plan za ovu godinu.

Priznanje Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za 40 godina provedenih u DVD-u primio je Antun Kokot, a isto su mu predali Darko Majhen, potpredsjednik Županijske vatrogasne zajednice i zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup. Zahvalnice DVD-a Gradišće primili su Ivica Lukaček, Robert Bogadi i  Davor Adamić. 

Potpisom pristupnica u redove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradišće primljeni su Lucija Hutinski, Tena i Ivan Kapljić i Tadej Vujević, a  zahvalu za dugogodišnju suradnju izrekli su predstavnici PGD-a Dravograd s kojim su članovi DVD-a Gradišće 2010. godine potpisali povelju o suradnji i prijateljstvu.

Zahvalu DVD-u Gradišće na svim aktivnostima koje provode na području svog djelovanja kao i na području Vatrogasne zajednice Općine Cestica uputio je predsjednik VZO Cestica Darko Majhen, a domaćim vatrogascima zahvalio je i za okupljanja povodom proslave blagdana Velike Gospe kada se u obližnjoj Miklinovoj kapeli održava proštenje. Riječi zahvale za svekoliki doprinos razvoju zajednice uputio je i načelnik Mirko Korotaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.