U Parku hrvatskih branitelja, 4. 8. 2018., obilježili Dan pobjede…

OBJAVLJENO 5.8.2018.  |  AUTOR: Franjo Talan

U spomen na poginule hrvatske branitelje položeni vijenci i zapaljene svijeće

Ovogodišnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u  Općini Cestica održano je, u subotu, 4. kolovoza 2018. godine, u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Vratnu. Obilježavanje je organizirano u suradnji s udrugom Konj moj prijatelj, a proslavi su uz čelnike Općine, obitelji stradalih i brojne mještane prisustvovali i predstavnici braniteljskih udruga među kojima su bili i predstavnici Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi. Kako je bilo i najavljeno u 17,30 sati stigli su konjanici udruge Konj moj prijatelj, a po njihovu razmještanju uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Janku Kukecu.

Vijence je prvo položilo izaslanstvo Općine Cestica, a potom predstavnici obitelji, braniteljskih udruga i na kraju članovi Udruge Konj moj prijatelj. Nakon polaganja vijenaca načelnik Mirko Korotaj, rekao je da su u obranu domovine krenuli i brojni mladi iz Općine Cestica,  a iz rata nisu se vratili Janko Kukec iz Gornjeg Vratna, Marijan Vučak i Damir Bednjanić iz Babinca te Mirko Lazar iz Gradišća. Prigodnim riječima nazočnima se obratio, u ime braniteljskih udruga, umirovljeni časnik Hrvatske vojske, natporučnik Vladimir Milavec, a potom je načelnik Mirko Korotaj zahvalio svima koji su sudjelovali u obilježavanju te nazočnima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Na kraju programa vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik predvodio je molitvu za Domovinu i poginule hrvatske branitelje.

Podsjećamo da se sada već tradicionalno obilježavanje 5. kolovoza konjičkim mimohodom, pod pokroviteljstvom Općine Cestica, održava u organizaciji članova udruge Konj moj prijatelj, a prema riječima Mirka Krambergera, predsjednika konjički mimohod ove se godine održao po trinaesti put.

Na spomen ploči spomenika postavljenog 2004. godine u Parku hrvatskih branitelja upisano je:  U spomen na našeg mještanina i hrvatskog branitelja, pripadnika Prve 1. gardijske brigade Tigrova – Janka Kukeca (26. 05. 1969. – 02. 10. 1991.) mještani Općine Cestica.

Uz načelnika Općine Mirka Korotaja, obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Parku hrvatskih branitelja bili su prisutni i vijećnice i vijećnici Tanja Veršić, Ivan Bednjanić Bunić, Stjepan Bistrović, Vlado Hip, Denis Kotolenko i Darijan Vinter, a po završetku službenog dijela druženje je nastavljeno u hladovini parka.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.