Podjelom priznanja završena 6. izložba vina „VIN'CE 2024“ 

OBJAVLJENO 20.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kako je bilo i najavljeno, za subotu, 17. veljače 2024. godine, u dvorani DVD-a Babinec, u Školskoj ulici u istoimenom mjestu, s početkom u 16 sati održana je sada već tradicionalna  6. izložba vina "VIN'CE 2024.", a prije i poslije podjele zlatnih odličja brojni posjetitelji mogli su po volji i kušati neka između 116 ocijenjenih uzoraka vina, rakija i likera.

Pred početak podjele zlatnih odličja u ime Organizacijskog odbora nazočne je pozdravio Goran Težak koji je istaknuo da je zaprimanje uzoraka za 6. izložbu „VIN-CE 2024.“ Cestica održano u nedjelju, 04. veljače, a ocjenjivanje od strane Povjerenstva za ocjenjivanje 6. izložbe vina cestičkog kraja, „VIN'CE  2024.“ izvršeno je potom u petak 09. veljače. Kako Miroslav Matovinović dipl. inž. agr., predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje nije mogao nazočiti podjeli priznanja, osvrt je pročitao Goran Težak, a nakon toga je svim izlagačima i gostima zahvalio Marijan Županić, predsjednik Udruge ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora 6. izložbe vina „VIN'CE 2024.“ te zahvalio svim izlagačima, načelniku Mirku Korotaju i Općini Cestica na pokroviteljstvu same izložbe i pomoći ostalih donatora.

U ime pokrovitelja, Općine Cestica, zadovoljstvo održanom izložbom iskazao je načelnik Mirko Korotaj. Čestitao je rukovodstvu Udruge Sveti Martin Cestica na odlično organiziranoj izložbi te očuvanju tradicije i običaja kao i organiziranjem stručne pomoći članovima u obradi vinograda, te poslije u njezi i čuvanju vina. U završnom dijelu svog obraćanja načelnik Mirko Korotaj najavio je raspisivanje javnog poziva za dodjelu općinske potpore malim i srednjim tvrtkama i OPG-ima, za razvoj poduzetništva, turizma,  poljoprivredne i vinogradarstva, a za što je u općinskom proračunu osigurano 100 tisuća eura.

Dobitnici zlatnih odličja na održanoj izložbi „VIN'CE  2024.“, po abecedi i broju zlatnih odličja su: Martin Evačić, Vina Furjan (2), Miljenko Herceg, Željko Horvat, Slavica i Antun Kokot, Branko Kokot, Nenad Kolar, Obitelj Kračun, Ivan Kralj, Damir Kralj, Vladimir Kunić, Ana Kužnar, Darko Majhen, Miroslav i Anka Majhen, Ivan Pšag, Stanko Ratković, Vlado Rodeš (2), Danijel Sambolec, Adriana i Miljenko Spevan (3), Mario Šafran (3), Zorislav Šafran (2), Darko  Šipek i Lovrini vinogradi.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.