Ljubica i Antun Ivančić iz Gornjeg Vratna proslavili 50 godina braka

OBJAVLJENO 22.1.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pred pedeset godina, 19. siječnja 1974., u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu sakrament braka sklopili su Ljubica Premuž i Antun Ivančić, a obred vjenčanja obavio je križovljanski župnik vlč. Ivan Dugi.

Ljubica Premuž, kći Josipa i Alojzije djevojački Vočanec, rođena je 29. svibnja 1956. godine u Babincu (danas Cestica op ft), gdje su Ljubičini roditelji živjeli u zajedničkom domaćinstvu s djedom i bakom Alojzom i Katarinom. Rano djetinjstvo Ljubica je zajedno s roditeljima, djedom i bakom provela na spomenutoj adresi, a potom u Otok Virju gdje su roditelji podigli kuću. Pred polazak u školu,  po izgradnji kuće u Cestici, danas Dravska ulica 8, mlada obitelj preselila je na novu adresu s koje Ljubica odlazila u Osnovnu školu, prva četiri razreda u Radovec i potom u Babinec.

Antun Ivančić, sin je Ivana i Marije djevojački Talan, rođen je 21. prosinca 1951. godine u Gornjem Vratnu, a u vrijeme rođenja u obiteljskom domu Ivančić, uz malog Antuna i roditelje, u zajedničkom domaćinstvu živjela je i baka Elizabeti i brat Ivan, rođen 1947.

Nakon vjenčanja, zajednički život mladenci, Ljubica i Antun, nastavili su u Gornjem Vratnu, a radost zajedničkog života ubrzo su upotpunila i djeca. Sin Tomica rodio se 1975., kćer Mirjana 1977., a najmlađi Nikola rođen 7. studenoga 1988. godine. Mlada obitelj živjela je od poljoprivredne proizvodnje kojom su se bavili i njihovi preci, a po rođenju kćerke Mirjane, Antun se zaposlio u poduzeću Varkom gdje je radio u skladištu do odlaska u mirovinu 2016. godina. Baka Ljubica je uz poslove na poljoprivredi vodila brigu o domaćinstvu i odgoju djece, a odlaskom u poljoprivrednu mirovinu nastavila je pomagati djeci u poslovima na imanju i domaćinstvu.

U krugu obitelji i prijatelja, Ljubica i Antun, proslavili su pedeset godina braka, a obnova vjenčanih zavjeta održana je pod misom koju je predvodio vlč. Zorislav Šafran, a nakon održane obnove u crkvi Uzvišenja sv. Križa druženje je uz pjesmu i ples nastavljeno do kasnih noćnih sati u društvenom domu Otok Virje.

Umirovljeničke dane Ljubica i Antun provode na adresi u kojoj su pred pedeset godina i počeli zajednički život. Sa slavljenicima živi i sin Tomica i supruga mu Ljiljana te unuke Dorotea i Klara, a na radost u umirovljeničkim danima im je i kći Mirjana i suprug joj Matej Krajc koji zajedno s djecom, Lukom i Lorom, žive u Cestici, te najmlađi sin Nikola koji nedaleko parcele djeda i bake, Josipa i Alojzije Premuž, posjeduje vlastitu kuću.

Uz pomoć djeci u obavljanju poslova na poljoprivrednom gospodarstvu, posebna radost su im i unuci, a dio slobodnog vremena provode i s članovima Udruge umirovljenika Općine Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.