U župi Križovljan zapaljena 3. adventska svijeća

OBJAVLJENO 19.12.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kako je bilo i najavljeno, obred paljenja treće adventske svijeće u župi Uzvišenja Svetoga Križa održan je u subotu, 16. prosinca 2023. godine, s početkom u 17 sati, a sam obred i blagoslov u župnoj crkvi obavio je križovljanski župnik, vlč. Zorislav Šafran koji je naglasio da treća adventska svijeća simbolizira radost.

Nakon blagoslova zapaljenu treću adventsku svijeću na adventski vijenac postavljen pred crkvom u Radovcu, ponio je ministrant Jakov Majhen, a skladnim pjevanjem obredu su se, pod ravnanjem prof. Gordane Kos Kolar, pridružile članice Ženskog pjevačkog zbora Stellarium KUD-a Općine Cestica.

Uz brojne vjernike župe Uzvišenja svetog Križa Križovljan obredu paljenja i blagoslova treće adventske svijeće bio je prisutan i načelnik Mirko Korotaj, a po otpjevanoj završnoj pjesmi vlč. Zorislav Šafran zahvalio je okupljenima na sudjelovanju.

Po završenom obredu paljenja treće adventske svijeće druženje je nastavljeno pred ulazom u toranj gdje su vrijedni župski suradnici za sve sudionike pripremili kuhano vino i sokove.

Posljednjeg tjedna Došašća u župnoj crkvi Uzvišenja svetoga Križa u Radovcu mise zornice su ujutro u šest sati, kao i kroz sve dane u Adventu, a obred paljenja četvrte adventske svijeće, svijeće anđela, održat će se u subotu, 23. prosinca s početkom u 17 sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.