Prihvaćen Proračun Općina Cestica za 2024. godinu

OBJAVLJENO 14.12.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Prihvaćen Proračun Općina Cestica za 2024. godinu

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Cestica  na 16. sjednici, dana 13. prosinca 2023. godine prihvatili su većinom glasova predloženi Proračun za 2024 godinu.

Sa 10 glasova ZA Općina Cestica nastavlja sa investicijama i programima kojima nastoji biti partner i prijatelj svojim mještanima. Općinsko vijeće Općine Cestica usvojilo je Proračun za 2024. godinu u iznosu od 7.613,990,00  eura.

Od većih investicijskih projekata planiran je završetak nadogradnje zgrade dječjeg vrtića i rekonstrukcija Društvenog doma Gornje Vratno, izgradnja društvenog doma Jarki, sanacija klizišta, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta. Kako je poznato da je Općina Cestica uvijek bila potpora mladim obiteljima i dalje ćemo ih pratiti i pomagati. Uvijek se nastoji pridonijeti racionalnom upravljanju sredstvima, njihovoj pravednoj raspodjeli te kvaliteti i transparentnosti informacija.

„Postojeće ekonomske prilike uvjetuju kako visinu proračuna, tako i mogućnosti financiranja, ali usprkos tome i u 2024. godini zadržava se postojeći standard financiranja javnih potreba (sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtiću, sufinanciranje nabave udžbenika, troškovi stanovanja i ogrjeva, naknade roditeljima za novorođenčad, jednokratne novčane pomoći studentima i  umirovljenicima).  Bitna su ulaganja u društvenu i gospodarsku infrastrukturu kao nužan preduvjet razvoja, stoga će i u narednom razdoblju veliku brigu posvetiti poboljšanju i izgradnji komunalne infrastrukture. Unatoč ulaganjima u infrastrukturu, briga se posvećuje i civilnom sektoru, koji obuhvaća sve udruge na području općine: sportske, vatrogasna društva, kulturne i humanitarne s posebnim naglaskom na umirovljenike i mlade „– rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.