Načelnik Mirko Korotaj sudjelovao u panel raspravi 1. Konferecije o Cestama Sjevera

OBJAVLJENO 10.10.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U produkciji medijskih kompanija Fine'sa Grupe, portala eVaraždin i Menadžer.hr, u suradnji s Varaždinskom županijom, Hrvatskim cestama i PZC-om d.d., 09. listopada 2023. godine održan najveći skup o cestovnoj izgradnji na sjeveru Hrvatske - 1. konferencija o Cestama Sjevera, koja tematizira Mrežu brzih cesta. Konferencija se održala u Hotelu Turist u Varaždinu gdje je uz domaćina skupa župana Anđelka Stričaka koji se uvodno obratio nazočnima, konferenciju je otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Panelu na konferenciji prisustvovao je i Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta. Ovom prilikom Leverić se osvrnuo na sve projekte koje Hrvatske ceste trenutno provode i planiraju na području sjevera Hrvatske i dodao:

- Hrvatske ceste trenutno kreću u investicijski ciklus od 2024. do 2030. godine u iznosu od 1,2 milijardi eura, a unutar tog ciklusa su i svi navedeni projekti na ovoj konferenciji. Budžet za sjever Hrvatske iznosi 20 posto od navedenog iznosa, a od toga se 10 posto odnosi na Varaždinsku županiju - istaknuo je Leverić.

Načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj sudjelovao je aktivno kao sudionik 3.  panel rasprave, pozdravio je inicijativu i angažman Varaždinske županije i Hrvatskih cesta oko realizacije Brze ceste koja bi spojila Republiku Hrvatsku i Republiku Sloveniju na dijelu Cestica - Ormož, te time uvelike rasteretila postojeću državnu cestu koja prolazi kroz područje općine Cestica.

Konferenciji su prisustvovali saborski zastupnik Predrag Štromar i ostali saborski zastupnici iz Varaždinske županije, župani okolnih županija, gradonačelnici i načelnici, pročelnici županijskih upravnih tijela, županijski vijećnici i mnogi važni dionici vezano na temu Ceste Sjevera.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.