Dobitnici javnih priznanja i nagrada Općine Cestica 2023. godine

OBJAVLJENO 18.9.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kao i svake godine povodom proslave Dana Općine Cestica u sklopu svečane sjednice uručena su javna priznanja i nagrade, a ove godine ista su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u petak, 16. rujna 2023. godine uručili načelnik Mirko Korotoj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

Općinsko vijeće Općine Cestica na sjednici održanoj 29. kolovoza 2023. godine donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja, a temeljem iste nagradu Općine Cestica primile su: Udomiteljska obitelj Klasić, vlasnice Ankice Klasić iz Križovljana Radovečkog i Udomiteljstvu Juričinec, vlasnice Snježane Juričinec iz Brezja Dravskog,

Grb Općine Cestica primilo je Stanko Vincetić iz Otok Virja, umirovljeni policajac i hrvatski branitelj za zasluge u oslobodilačkim akcijama Domovinskog rata, za opći razvoj demokracije i napredak čovječanstva i Antun Bosilj iz Cestice za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, zaštiti okoliša i društveno korisnom radu značajnom za zajednicu.

Plaketu Općine Cestica dodijeljena je Vatrogasnoj zajednici Općine Cestica, za 30 godina djelovanja i rada te za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa, zaštiti od požara i civilnoj zaštiti, tvrtki Županić graditeljstvu d.o.o., vlasnik Vlado Županić iz Cestice, za osobite uspjehe postignute u razvoju društvenih i poslovnih odnosa, posebno značajnih za Općinu Cestica i poduzeću Desyre d.o.o., vlasnik Marko Hladika, za osobite uspjehe i ulaganja u razvoju poslovnih odnosa posebno značajnih za Općinu Cestica .

Dodjela nagrada mladima u različitim područjima djelovanja i stvaranja

Kao i proteklih godina na prijedlog Učiteljskog vijeća Osnovne škole Cestica dodijeljene su dvije novčane nagradu, ove godine u iznosu od 150,00 eura, a primili su ih Ema Premec iz Gornjeg Vratna i Marko Gerbus iz Malog Gradišća.

Na temelju raspisanog Javnog poziva novčane nagrade u iznosu 150,00 Eura primili su Mihael Zagorec iz Križovljana Radovečkog, Sara Spevan iz Natkrižovljana, Doroteja Golubić iz Otok Virja, Dora Majer iz Gornjeg Vratna, Tomislav Milec iz Cestice, Ivana Kokot iz Jarki, Tessa Hrženjak iz Radovca, Lana Hutinski iz Jarki, Lucija i Martin Kokot iz Malog Gradišća, te Jakov i Filip Kostanjevac iz Otok Virja.

Na prijedlog općinskog načelnika jednokratnu novčanu nagradu u iznosu 500,00 eura primio je Kristijana Županić iz Velikog Lovrečana, za iznimne uspjehe u osnovnoškolskom obrazovanju i srednjoškolskom obrazovanju u kojima je sve razrede završio s odličnim uspjehom. Dobitnik je, Dekanove nagrade Medicinskog fakulteta u Rijeci za izniman volonterski rad u Kliničkom bolničkom centru za vrijeme pandemije COVID – 19. Nakon stjecanja diplome zapošljava se u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije kao liječnik u timu broj 1., a uz sve te aktivnosti Kristijan se bavi sportom i glazbom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.