Sportske igre umirovljenika

OBJAVLJENO 14.9.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Povodom Dana Općine Cestica, koji se slavi 14. rujna, Udruga umirovljenika Općine Cestica priredila je u srijedu, 13. rujna 2023. godine s početkom u 15 sati, tradicionalni sportski susret umirovljenika, a na istom su, uz domaćine, sudjelovale umirovljeničke udruge iz općine Breznica, Gornji Kneginec, Trnovec i Sračinec iz Republike Hrvatske te umirovljenici iz susjedne Slovenije, Društvo upokojenecev Cirkulane i Zavrč.

U ekipnoj konkurenciji održano je natjecanje u slijedećim disciplinama: viseća kuglana, kolutovi, pikado i streljaštvo, a u pojedinačnoj nadmetanju natjecali su se šahisti.

U disciplini viseća kuglana prva mjesta osvojile su slovenske ekipe DU Cirkulane i Zavrč, a treće mjesto osvojili su domaćini, Udruga umirovljenika Općine Cestica. U disciplini kolutovi Prigorčica iz Breznice bila je treća, Cestica druga, a pehar za prvo mjesto pripao je umirovljenicima iz Gornjeg Kneginca. Pehar za prvo mjesto u pikadu pripao je sastavu DU Cirkulane, domaćini su bili drugi, a Udruga umirovljenika Sračinec osvojila je treće mjesto. U disciplini streljaštvo najbolji su bili domaćini, Udruga umirovljenika općine Cestica, a potom su se plasirali gosti iz Slovenije, DU Cirkulane osvojio je pehar za drugo mjesto, dok su strijelci iz DU Zavrč bili treći. Natjecanje u šahu okupilo je 13 natjecatelja. Najbolji je bio Stjepan Delija iz Varaždina, iz istog mjesta je i Rifat Trpeza koji je osvojio medalju za drugo mjesto, a na treće mjesto za brončanu medalju plasirao se Marijan Pongračić iz DU Zavrč.  

Sportski susret umirovljenika održan je pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a zahvalu sudionicima na dolasku i Općini Cestica na pokroviteljstvu uputio je predsjednik udruge Milan Borak. Čestitke natjecateljima na osvojenim rezultatima i domaćinima na dobroj organizaciji uputio je načelnik Mirko Korotaj, a podjeli pehara i medalja pridružio se i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica Darko Majhen i Josip Sambolec, predsjednik povjerenstva za sport Udruge umirovljenika općine Cestica. U znak zahvale za sudjelovanje, nakon podjele pehara i medalja, Milan Borak, predsjednik udruge umirovljenika i Josip Sambolec, predsjednik povjerenstva za sport Udruge umirovljenika općine Cestica uručili su prigodne poklone predstavnicima umirovljeničkih udruga, a i pokroviteljima natjecanja.

Vrijedni cestički umirovljenici za sve sudionike sportskog susreta priredili su domjenak, a druženje je, uz pjesmu i ples, nastavljeno do kasnih noćnih sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.