Podjela novčane potpore za novorođenu djecu

OBJAVLJENO 5.9.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U ponedjeljak, 04.rujna 2023.godine održan je prijem za roditelje s novorođenom djecom na kojem su im uručene jednokratne novčane potpore za svako novorođeno dijete.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je načelnik Mirko Korotaj te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Cestica provodi na području brige o djeci i mladima. Posebno je napomenuo kako se krenulo u dogradnju dječjeg vrtića kako bi sva djeca mogla koristiti usluge vrtića, a dogradnja će biti završena kroz

godinu dana. Također je važna informacija kako je ovih dana dogovorena izgradnja nove POS zgrade u Cestici kako bi se mlade obitelji mogle osamostaliti, a moći će kupiti ili iznajmiti stanove.

Ovo je tek prva potpora Općine Cestica koju ovdje okupljeni najmlađi mještani Općine Cestica dobivaju. Naime, očekuje ih potpora u vidu subvencioniranja boravka u vrtiću te brojne potpore kojim će im Općina pomagati tijekom njihova školovanja kao i za vrijeme studiranja – naglasio je Mirko Korotaj.

Roditelji su pozvani da budu aktivni u komunikaciji s Općinom te da daju prijedloge o tome na koji im način Općina može dodatno pomoći.

Za ovu podjelu potpora, Općina je izdvojila ukupno 3.780,00 eura pomoći. Svako novorođeno dijete prima iznos od 270 eura, dok majke dobivaju prigodan cvijet ruže. Dodijeljene su potpore za 14 novorođenih beba od kojih su 3 djevojčice - Marta T., Marta B. i Mia D. i 11 dječaka – Vito K., Lovro W., Luka Š., Marin L., Matej M., Jan J., Jakov Š., Tin G., Lukas L. Dino K i Marin H.

Uz ostale lijepe želje, načelnik Mirko Korotaj poželio je još prinova u obitelji te puno sreće, zdravlja i veselja svima zajedno na putu odrastanja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.