Cestički vinogradari na Lovrečan bregu postavili klampotic

OBJAVLJENO 7.8.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pod pokroviteljstvom općine Cestica članovi Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin Cestica upriličili su u nedjelju, 06. kolovoza s početkom u 14 sati podizanje klampotica, a istoj je ove godine bio domaćin Simon Korotaj na adresi Lovrečan Breg 19 a. Ove godine manifestaciji se zbog neprekidnog kišnog vremena, a koja je bila najavljena  i za nedjelju popodne, odazvao nešto manji broj ljudi, ali je ista održana kako je planirano. 

Okupljanje čuvara i ljubitelja vinogradarske tradicije započelo je uz svirku glazbenog sastava „Brajdaši“, a na početku susreta na dosadašnju vinogradsku godinu osvrnuo se predsjednik Udruge Marijan Županić te okupljenima poželio uspješnu predstojeću berbu, te obitelji Korotaj zahvalio na domaćinstvu manifestacije. 

U ime općine Cestica vinogradare i goste pozdravio je načelnik Mirko Korotaj: Zahvalio je članovima Udruge Sveti Martin Cestica na čuvanju vinogradarske tradicije te sve okupljene pozvao na manifestaciju „Staza vina“, a koja će se održati u mjesecu listopadu.  

Nakon što je domaćin okupljenima uputio riječi dobrodošlice krenulo se u vinograd nad kojim je simboličnim okretanjem krila isti u pogon pustio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica, a istom je uz članove Udruge bila prisutna i petogodišnja Mia, kćerka Tatjane i Simona, vlasnika vinograda. 

Prvom „klampanju“ klampotica nazdravili su svi okupljeni, a druženje je potom nastavljeno na zaravni napravljenoj nasuprot vinograda Simona Korotaja. Nešto prije 17 sati nebo se sa zapadne strane naoblačilo i nad Lovrečan bregom nadvili su se tamni oblaci iz kojih se potom uz jak vjetar spustio pravi pljusak, a koji srećom nije dugo potrajao te se nakon otprilike pola sata opet pojavilo sunce.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.