U Cestici otvorena nova trgovina tvrtke Desyre d.o.o.

OBJAVLJENO 17.7.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na ulazu u Cesticu, u Sportskoj ulici, nasuprot robne kuće i dvorane Osnovne škole, u petak, 14. srpnja 2023. godine, otvorena je suvremeno opremljena poljoapoteka tvrtke Desyre d.o.o. iz Nedeljanca iz općine Vidovec, a sama svečanost započela je u deset sati.

Cijeli program vodila je Karmen Špiranec, a nakon pozdravnih riječi voditeljice, uvažene goste u ime tvrtke pozdravio je Marko Hladika. Naglasio je da je obiteljsko poduzeće Desyre d.o.o. osnovano je 1992. godine s tek jednim zaposlenim, a danas tvrtka ima 46 zaposlenika.  Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja krumpira, žitarica i povrća na 35 ha, a u kooperaciji sa lokalnim proizvođačima proizvodnja se odvija na oko 300 ha površina s godišnjim plasmanom robe od 11.000 tona. U sklopu tvrke Desyre d.o.o. rade i dvije trgovine mješovitom robom te tri poljoapoteke u Nedeljancu, Vidovcu i Cestici. U nastavku Marko Hladika naglasio je da je 2012. godine prva trgovina tvrtke u Cestici otvorena razumijevanjem Jelene Milec, a potom je poljoapoteka preseljena na nešto prostraniju lokaciju.

Izgradnja objekta započela je 2019. godine i  predstavlja ulaganje od 900 tisuća eura vlastitih sredstva, a ista se prostire na 800 kvadratnih metara površine.

U ime općine Cestica čestitku poslovodstvu tvrtke na novootvorenom objektu, u ime načelnika Mirka Korotaja, uputio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije, a u svom osvrtu naglasio je da na području općine Cestica djeluje dvjestotinjak poduzetnika koji zapošljavaju preko 800 ljudi. Rukovodstvu tvrtke poželio je daljnje uspješno poslovanje.

Nazočnima se potom obratio načelnik općine Vidovec, a čestitku na novotvorenoj poljoapoteci zatim je uputio i župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak.

Potom je uz simbolično rezanje vrpce, koju su u prisutnosti članica KUD-a općine Cestica, prerezali najmlađi članovi obitelji Hladika, Mia i Marko, a nakon toga je vlč. Ivica Cujzek, župnik župe Svetih Fabijana i Sebastijana iz Varaždina blagoslovio poslovni objekt, djelatnike i sve sudionike svečanosti čime je i novi poslovni objekt proglašen otvorenim.

Za brojne goste i posjetitelje vrijedni članovi obitelji Hladika i djelatnici tvrtke Desyre priredili su domjenak a samo druženje potrajalo je do popodnevnih sati.

Nekoliko dojmova s novotvorene poljoapoteke tvrtke Desyre u Cestici može se vidjeti na fotografijama fotogaleriji. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.