ZAVRŠNA  KONFERENCIJA PROJEKTA „Jer srce prepoznaje najbolje“

OBJAVLJENO 7.7.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Završna konferencija projekta “Jer srce prepoznaje najbolje” čiji je nositelj Općina Cestica održana je u četvrtak, 06.07.2023. godine u Kulturnom centru u Cestici.

Projekt ukupne vrijednosti 57.512,64 eura financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Partner projekta je Hrvatski zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, a rezultati projekta koji je trajao posljednjih 14 mjeseci, odnosno traje od 20.05.2022. do 20.07.2023. godine, predstavljeni su na završnoj konferenciji.

Cilj samog projekta bio je ulaganje u zdravlje mještana u preventivnu svrhu, kao i rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti, a što se postiglo brojnim aktivnostima od kojih su neke bile provođene unutar događaja „Tjedan zdravlja“ u sklopu kojeg su bile održane brojene sportske aktivnosti: pilates, stolni tenis, predavanje o važnosti kretanja i rekreacije, vježbe razgibavanja te događaj „Putevima zdravlja“. Uz praktični dio, u sklopu projekta održana su i brojna predavanja na temu zdravlja od strane liječnika kao što su: „Cigareta – ne hvala!“, „Prehrana i utjecaj nepravilne prehrane“, „Stres u svakodnevnom životu“, „Čovjek bez ovisnosti – život sa stilom“, te „Stres – bolest 21 stoljeća“.

Tijekom projekta provedeni su i događaji „ZDRAVI WEEKend“ - predavanje i radionica o zdravoj prehrani, te „DAN SRCA“ – mjerenje tlaka i šećera, a koji su privukli najveću pozornost mještana.

Projekt „Jer srce prepoznaje najbolje“ postigao je ciljeve i pozitivno djelovao na sve dobne skupine u smislu prevencije zdravlja. Iz Općine Cestica poručuju kako za svoje mještane pripremaju još takvih i sličnih projekata gdje će se moći aktivno uključiti svi zainteresirani mještani općine Cestica.

Naziv projekta: Jer srce prepoznaje najbolje

Ukupna vrijednost projekta: 433.329,00 kn

EU sufinanciranje: 433.329,00 kn (100%) (85% - EU, 15% - Državni proračun RH)

Razdoblje provedbe projekta: 20.05.2022. – 20.07.2023. (14 mjeseci)

Partner: Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Općine Cestica.

Untitled 1

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.