Generacija učenika 8.a i b razreda 1973. proslavila pedesetu obljetnicu

OBJAVLJENO 26.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pripreme za proslavu 50 obljetnice završetka osnovne škole generacije učenike koje su školske godine 1972./73. završile jedan od osmih razreda OŠ Babinec započele su u travnju mjesecu, a u dogovoru s vlasnikom restorana Žmah, početkom svibnja odlučeno je da se sama proslava održi u petak, 23. lipnja 2023. godine s početkom u 17 sati u zgradi Osnovne škole u Cestici. Na susret su pozvane i kolege koji su, kao učenici svoje osnovno školsko obrazovanje započeli u jednoj od tri tadanje područne škole, u Radovcu, Lovrečanu ili pak u Križanču, a kasnije su svoje školovanje nastavili i završili u drugim školama i mjestima.

S obzirom da su nam razrednici završnih razreda preminuli ( Radojka Jamnik i Zvonimir Pizek, opaska ft), a učitelj Boris Jamnik svima nam je predavao tjelesni zamolili smo ga da nam se pridruži. Pred sat razrednika u znak zahvale što nam se pridružio predali smo primjerak knjige „fotomonografija župa Križovljan i Natkrižovljan“, a potom je održan sat razrednika, koji je pomogla voditi naša kolegica Dragica Kišić, rođ. Vunderlih. Iako se svi poznajemo svaki od učenika ukratko se predstavio i iznio svoj kratki „životopis“, kao i mjesto gdje sada živi. Pred sat razrednika Antonio Kišić snimio je našu zajedničku fotografiju, a susretu i satu razrednika bili su prisutni slijedeći učenici, po abecednim redom prezimena iz 1973. godine: Marta Arklinić, Ivan Banfić, Josip Bosilj, Mirko Friščić, Antun Horvat, Branka Hrnčić, Mladen Knezoci, Martin Korotaj, Mirko Korotaj, Ivan Korotaj, Branko Korotaj, Antun Korotaj, Marija Kralj, Josipa Kreč, Branko Kreć, Vesna Lazar, Ljubica Levanić, Miroslav Majhen, Antun Majhen, Ivan Mikec, Ivan Premužić, Nadica Rodeš, Vera Sambolec, Josip Sambolec, Terezija Smotar, Josip Štehec, Marija Talan, Franjo Talan, Ljubica Vajsbaher, Josip Vnuk i Dragica Vunderlih.

Nakon sata razrednika bio je predviđen zajednički odlazak do groblja u Cestici gdje smo kod središnjeg križa, u spomen na preminule kolege i učitelje, trebali položili vijenac i zapalili svijeću. Kako kiše nije prestala lijevati tu obvezu ispunilo je „izaslanstvo“, a drugi su se uputili do restorana Žmah u Babincu gdje je nastavljeno druženje, gdje su nam se pridružili  Ladislav Košutar i Mladen Pšag.

Druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati, a dobrom raspoloženju doprinio je i Josip Štehec koji je za društvo zasvirao harmoniku, uz nekoliko hitova iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

Za vrijeme druženja dogovoreno je da slijedeći susret bude, u što skorije vrijeme, obvezno za pet godina, a na nekoliko fotografija koje su snimili Antonio Kišić i Franjo Talan, može se vidjeti dio atmosfere koji je vladao na susretu.

(proslavu 45. obljetnice je na  http://arhiva.cestica.hr/hr/2380/u-subotu-23-6-2018-ucenici-8a-i-b-razreda-1973-proslavili-obljetnicu-skole/ , a one iz 2013. godine na https://arhiva.cestica.hr/hr/1158/u-subotu-8-lipnja2013--generacija-ucenika-8-a-i-b-razreda--proslavila-40-godina-skole/

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.