Uređen prostor između župne crkve u Radovcu i Pastoralnog centra 

OBJAVLJENO 23.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pred 47 godina sredstvima samodoprinosa asfaltirane su ulice u naseljima Križovljan Radovečki i Radovec, a doprinosom vjernika župe Križovljan 1978. godine asfaltirana je i površina pred crkvom Uzvišenja sv. Križa te krak prema sakristiji.

Za potrebe asfaltiranja  župljani su šljunak dovozili iz šljunčare u Cestici, a u kasnijem razdoblju zelene površine oko crkve od asfalta su odvojene betonskim rubnicima. U cilju odstranjivanja vode od temelja same crkve, dobrovoljnim radom nogometaši NK Poleta iz Cestice postavili su tlakavce uz istočnu stranu crkve, a 2003. godine započela je izgradnja Pastoralnog centra, sjeverno od crkve, na području nekadašnjeg groblja kapele Svete Marije. Zahvaljujući pomoći Općine Cestica kasnije je napravljen asfaltni put od ulice Antuna Mihanovića, uz sjevernu stranu zgrade Pastoralnog centra do „starog asfalta“ i sakristije. 

Temeljita obnova župne crkve Uzvišenja Svetog Križa započela je 2014. godine, a u tijeku su radovi na uređenju pročelja. 

Ovog proljeća uređena je površina između svetišta crkve, sakristije i Pastoralnog centra do kojeg je napravljena i popločena staza s koje se preko stepenica spušta do platoa smještenog uz južni zid zgrade koji je također popločen, a na zemljanom terenu potom je zasijana trava. 

Radove na uređenju prostora između crkve i Pastoralnog centra u kojem je od preuzimanja župe vlč. Zorislava Šafrana 2013. godine smješten i župni ured župe Križovljan, izveli su djelatnici tvrtke KIRBY IMG d.o.o. (o preuzimanju župe vijest se može pročitati na http://arhiva.cestica.hr/hr/1207/u-krizovljanskoj-zupnoj-crkvi-25-kolovoza-2013-godine/ ) 

Na priloženim fotografijama tijek uređenja prostora između crkve u Radovcu i Pastoralnog centra 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.