Predstavljen idejni projekt uređenja okoliša pred crkvom u Radovcu

OBJAVLJENO 19.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Temeljita obnova župne crkve Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu započela je 2014. godine, a u tijeku su radovi na uređenju pročelja, kao i izrada projektne dokumentacije za uređenje okoliša ispred same crkve.

Kod posjeta stručnjaka Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture Varaždin, 16. srpnja 2013. godine, bilo je rečeno da je crkva Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu „zatrpana“, odnosno da je razina oko crkve povišena te se zbog toga u crkvu spušta preko dvije stepenice. Kako bi se razina terena oko crkve spustila na nekadašnju razinu župu Križovljan i općinu Cestica 18. travnja posjetio je arhitekt Zdravko Ptiček, a sam idejni projekt uređenje okoliša pred crkvom i Trga Ivana Pavla Drugog u Općini Cestica predstavljen je u petak, 16. lipnja ove godine. Predstavljanju idejnog projekta bili su prisutni načelnik Mirko Korotaj i vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik.

Na sastanku je dogovoreno da se u slijedećem razdoblju krene u izradu izvedbenog projekta, a s obzirom da će se spomenutim zahvatom urediti i sam Trg Ivana Pavla Drugog potrebno je ishoditi i sve potrebne dozvole i suglasnosti. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.