Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan organizira IZOBRAZBU ODRŽIVE UPORABE PESTICIDA za profesionalne korisnike

OBJAVLJENO 12.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan organizira IZOBRAZBU ODRŽIVE UPORABE PESTICIDA za profesionalne korisnike

Temeljem Zakona o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014 I 115/2018) i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012), obveznici izobrazbe, koji su završili osnovne module, moraju redovito obnavljati znanje kroz dopunsku izobrazbu najkasnije u roku 5 godina od polaganja ispita i dobivanja iskaznice.

Izobrazba se održava u prostoru SŠ „Arboretum Opeka“ Marčan, Vinička 53

OSNOVNA IZOBRAZBA - trajanje 15 šk. sati

  • cijena izobrazbe je 45,00 EU (troškovi predavanja, skripta i ispit)

Termin održavanja osnovne izobrazbe:

26., 27. i 28. lipnja 2023. od 17:00 do 21:00 h

UVJET ZA PRIJAVU OSNOVNE IZOBRAZBE: Osnovnoj izobrazbi moraju pristupiti kandidati koji koriste pesticide u okviru obavljanja svojih aktivnosti sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN br. 14/14), a to dosad nisu ostvarili. Za osnovnu izobrazbu prijaviti se može punoljetna osoba sa najmanje završenom osnovnom školom.

DOPUNSKA IZOBRAZBA - trajanje 5 šk. sati

  • cijena izobrazbe je 20,00 EU (troškovi predavanja i ispit)

Termin održavanja dopunske izobrazbe:

  1. 30. lipnja i 7. srpnja 2023. od 17:00 do 21:00 h

UVJET ZA PRIJAVU DOPUNSKE IZOBRAZBE:

Dopunskoj izobrazbi mogu pristupiti kandidati koji su stekli osnovnu izobrazbu, a žele produžiti rok valjanosti iskaznica za narednih 5 godina.

POTREBNA UPISNA DOKUMENTACIJA:

- za osnovnu izobrazbu:

preslika osobne iskaznice (obostrano), ispunjena prijavnica, kopija svjedodžbe o prethodno završenom obrazovanju (npr. svjedodžba 8. razreda osnovne škole, završna svjedodžba srednje škole, dokaz o uplati (kopija uplatnice ili potvrda o uplati preko Internet bankarstva)

- za dopunsku izobrazbu:

preslika osobne iskaznice (obostrano), preslika potvrde o položenom ispitu iz osnovne izobrazbe ili preslika iskaznice (obostrano), ispunjena prijavnica i dokaz o uplati (kopija uplatnice ili potvrda o uplati preko Internet bankarstva).

PRIJAVE:

https://epoljoprivreda.mps.hr/ (prijava putem NIAS sustava e-Građani)

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

broj telefona: 042/815045 ili mob:098/9356027, 098/9581353

Informacije o plaćanju; primjer uplatnice možete naći na web stranicama škole; https://ao-rck.hr/odrziva-uporaba-pesticida/

SVI KANDIDATI MORAJU SE PRIJE POČETKA EDUKACIJE prijaviti u FIS sustav Ministarstva poljoprivrede, u suprotnom ne mogu prisustvovati edukaciji.

DODATNE INFORMACIJE: Za pomoć oko prijave u FIS sustav obratite se na mob. 098/935 30 27

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.