Izvještavanje s terena - zabrinjavajuće stanje

OBJAVLJENO 16.5.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na području općine Cestica je zabrinjavajuće stanje, trenutno su na terenu troje pripadnika Stožera civilne zaštite, Općinski načelnik Mirko Korotaj kao i svih 6 vatrogasnih društava.

Uslijed velikih kiša oko 17:00 h došlo je do razlijevanja potoka Zajza u Dubravi Križovljanskoj, gdje su poplavljeni podrumi na 12 kuća i trenutačno traje ispumpavanje voda i tih podruma.

U mjestu Jarki razlijao se potok Pušalitva te je 10 kuća pod vodom gdje im je voda ušla u podrume i kuće. Voda je ušla u podrume i kuće na području Velikog Lovrečana, Brezja Dravskog, Kolarovca,

Babinca, Križovljana Radovečkog i Radovca. Djelomično poplavljeni dječji vrtić Zeko u Cestici. Svih 6 DVD-a radi na intervenciji ispumpavanja voda iz objekata.

Također je došlo do klizanja tla i prekida prometa na relaciji Selci Križovljanski – Veliki Lovrečan uz graničnu cestu, zatim Natkrižovljan – iza crkve prema Dubravki Hohnjec – te je prekinut promet za sva vozila na tim dionicama.

Klizište se pojavilo i u naselju Kolarovec gdje se može prometovati jednim smjerom.

Već prije je došlo do klizišta kod Miklove kapela između Malog Gradišća i Križanča i u naselju Natkrižovljan. Poplavljene su i mnoge oranice, a prati se i vodostaj rijeke Drave na području Lovrečan Otoka i Otok Virja.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.