U Kulturnom centru Cestica održan prijem za roditelje novorođene djece

OBJAVLJENO 18.4.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Prvi ovogodišnji prijem za roditelje novorođene djece održan je u Kulturnom centru Općine Cestica, u ponedjeljak, 17. travnja 2023. godine, a na početku susreta koji je započeo u 18 sati čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio je načelnik Mirko Korotaj.

U svom obraćanju načelnik Korotaj istaknuo je da Općina Cestica roditeljima pomaže i u kasnijim razdobljima odrastanja i školovanja djece. Pa se tako iz Općinskog proračuna sufinancira smještaj djece u dječjem vrtiću, a roditeljima se pomaže i kroz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te dodjelom studentskih stipendija tijekom studiranja.

Kako bi se svoj djeci predškolskog uzrasta osigurao smještaj u dječjem vrtiću u pripremi je dogradnja vrtića za 80 novih mjesta, a za bezbrižnu igru i druženje najmlađih diljem općine sagrađena su i opremljena dječja igrališta. Uz čestitke roditeljima na prinovama u obitelji svaka je majka dobila cvijet, a i iznos od 270 eura.

U proteklom razdoblju Općina Cestica bogatija je za 15 stanovnika, 8 djevojčica i 7 dječaka. Po dvoje novorođene djece živi u naseljima Babinec, Dubrava Križovljanska i Kolarovec, a po jednog novog stanovnika imaju naselja Brezje Dravsko, Gornje Vratno, Križovljan Radovečki, Malo Gradišće, Natkrižovljan, Otok Virje, Radovec, Radovec Polje i Selci Križovljanski. Od petnaestero novorođene djece dvanaestero ih živi u naseljima smještenim u nizinskom dijelu, a troje djece živi na području župe Sveta Barbara Natkrižovljan  u brdovitom dijelu općine Cestica. Po abecednom redu roditelji su djeci nadjenuli slijedeća imena: Arian, Eva, Iva, Ivan, Jakov, Kaja, Karla, Klara, Luka, Melisa, Noell, Otto, Roko, Tara i Tea.

U prilogu nekoliko fotografija snimljenih za vrijeme prijema kod načelnika Mirka Korotaja, u Kulturnom centru Cestica, u ponedjeljak, 17. travnja 2023. godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.