Na Cvjetnu nedjelju održana 5. memorijalna utrka Matija Milec

OBJAVLJENO 3.4.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Najdužu dionicu najbrže pretrčali Paula Marenčić i Stjepan Petrović

Pod pokroviteljstvom Općine Cestica, u organizaciji SRD Poleti održana je, na Cvjetnu nedjelju, 2. travnja 2023. godine, 5. Memorijalna utrka Matija Milec. Sama utrka, započela je u 14 sati, a organizaciju utrke pomogle su i cestičke udruge i preko dvadesetak sponzora.

Trčalo se na 2,5, 5 i 10 kilometara, a za trčanje se prijavilo 465 natjecatelja. Za utrku na 10 kilometara bila su 52 trkača, na pet kilometara 90, a najveći broj sudionika, 323, bio je na 2,5 kilometara. U utrci na 2,5 km kod žena Orhideja Leščak osvojila je prvo mjesto, a potom su se plasirale Dea Šipek i Natalija Jovan. U muškoj konkurenciji Mladen Mihin bio je treći, drugo mjesto osvojio je Branko Levanić, a na prvo mjesto plasirao se Vedran Rešetar.

U utrci na 5 kilometara kod žena je pobijedila Lea Kos ispred Ane Goričanec i Zare Kolopotan dok je u muškoj konkurenciji prvi bio Mateuš Zavec iz Ptuja, a iza njega plasirali su se Jakov Friščić i Leon Mlinar koji je bio treći.

U utrci na 10 km prvo mjesto je osvojila Paula Marenčić, druga je bila Ines, a treća Ema Crnek. Kod muškaraca Kristijan Cesar bio je treći, Krešimur Balaško drugi, a Stjepan Petrović osvojio je prvo mjesto.

U ime organizatora zahvalu natjecateljima, sponzorima i publici uputila je Jelena Milec, a u ime Općine Cestica čestitke na postignutim rezultatima uputio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica.

Memorijalna utrka Matija Milec organizira se u spomen na Matiju koji je potkraj srpnja 2017. stradao od posljedice udara groma dok je trčao nasipom uz „Ormoško jezero“, istočno od naselja Otok Virje.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.