NC Cestica – 3 mlada nogometaša u županijskoj „reprezentaciji“

OBJAVLJENO 17.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nogometna selekcija u Hrvatskoj je proces probiranja svih nogometaša s ciljem da se popis kandidata svede na jednu momčad. Kruna selektivnog procesa je seniorska (muška i ženska) momčad Hrvatske nogometne reprezentacije.

7. i 8. ožujka 2023. godine u organizaciji Županijskog nogometnog saveza Varaždin na nogometnim  igralištima u Turčinu i Beretincu održane su selektivne utakmice za dječake 2009. i 2010. godište s područja Varaždinske županije.

S područja naše općine imali smo četiri svoja predstavnika, tri igrača i jednog trenera.

U 2010. godištu to je bio Tekić Leon, a u 2009. godištu Težak Patrik i Punčec Patrik. Kao trener u provedbi selektivnih aktivnosti sudjelovao je Hrnčić Tomislav, voditelj i trener u nogometnom centru Cestica.

Nogometni centar Cestica osnovan je 2018. godine. Financiran je od strane Općine Cestica, a u njegovom radu sudjeluju sva 4 općinska nogometna kluba, Polet Cestica, Dinamo Babinec, Bratstvo Otok Virje i Vratno.

Registrirano je 105 igrača koji se natječu u pet kategorija ovisno o svojoj dobi - U9, U11, U13, U15 i U18. Svaka kategorija ima svog trenera, a voditelj cijelog centra je Hrnčić Tomislav.

Zanimljivost koju vrijedi istaknuti je kako se u kategorijama U9, U11 i U13 ravnopravno natječu i djevojčice koje čine 10 % ukupnog broja registriranih igrača u NC Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.