U Velikom Lovrečanu održana 85. sjednica godišnje Skupštine DVD-a

OBJAVLJENO 15.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
Za pedeset godina rada u DVD-a Lovrečan Dubrava priznanje Hrvatske vatrogasne zajednice primili su Milenko Biškup i Vlado Kumer koji je dobio i Grb Općine Cestica
 
Kako je bilo i najavljeno, u subotu, 11. ožujka 2023. godine, s početkom  u 18 sati održana je redovita sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava, osnovanog davne 1939. godine.
 
Nakon izvođenja hrvatske i vatrogasne himne minutom šutnje odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a potom je Franc Težak predsjednik Društva pozdravio goste i prisutne članove te predložio dnevni red i radna tijela za vođenje sjednice Skupštine što je jednoglasno prihvaćeno.

Uz predsjednika Franca Težaka, u radno voditeljstvo izabrani su još Antonio Korotaj i Mladen Mikec, a vođenje zapisnika preuzela je tajnica Davorka Hrnčić, dok su za ovjerovitelje zapisnika izabrani Neven Furjan i Vlado Kumer.

U ime verifikacijskog povjerenstva izvješće je pročitao Zvezdan Korotaj, a opširno izvješće o radu DVD-a Lovrečan Dubrava za prošlu godinu podnijela je tajnica Davorka Hrnčić. Svoj 41. izvještaj o djelovanju vatrogasne postrojbe podnio je zapovjednik Milenko Biškup koji je između ostalog istaknuo da su vatrogasci uz uvježbavanje vatrogasnih postrojbi, sudjelovanja na natjecanjima i pokaznim vježbama, provjeri vatrogasne opreme i ostalim aktivnostima imali i osam tehničkih intervencija i 10 gašenja požara. Izviješće o financijsko-materijalnom poslovanju podnio je blagajnik Miro Mikec, a u ime Nadzornog odbora izvješće je podnio Luka Prikratki.

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i predložene plan rada i financijski plan za tekuću godinu nakon čega su uručene zahvalnice podupirateljima, a koje je primilo 25 predstavnika tvrtki i pojedinaca.

Čestitke vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava na uspješnom radu uputio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica i predsjednik VZO Cestica, a potom i Željko Nagy, zapovjednik vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Zahvalnost vatrogascima na požrtvovnom radu i angažiranju u gašenju požara, brizi na zaštiti imovine i života mještana te sudjelovanje na intervencijama, uvježbavanju i osposobljavanju vatrogasnih postrojbi kao i za brigu oko vatrogasne opreme i zgrade vatrogasnog doma uputio je načelnik Mirko Korotaj te naglasio da je Općina Cestica dala izraditi projekt za energetsku obnovu kompletne zgrade, a koja je u vrijednosti od 250 tisuća eura. Obnova vatrogasnog doma planira se realizirati iz sredstava EU fondova, a ukoliko se obnova ne bi mogla realizirati na taj način Općina Cestica će pomoći u obnovi kroz nekoliko faza, rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Uslijedila je dodjela diploma i spomenica za dugogodišnje aktivnosti u vatrogasnoj zajednici, a primili su ih; Krunoslav Mikec za 20 godina rada u društvu, a priznanje Hrvatske vatrogasne zajednice za 50 godišnji rad u vatrogastvu dobili su zapovjednik Milenko Biškup i Vlado Kumer koji je, uz ostale aktivnosti u vatrogastvu, predsjednikom DVD-a Lovrečan Dubrava bio kroz četiri mandata, od 1993. do 2009. godine.

Osposobljavanje za vatrogasne dočasnike završile su Davorka Hrnčić i Vlatka Furjan, a statuu Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, za doprinos u razvoju međusobnih odnosa pobratimljenih društava primili su Franc Dvorščak, Branko Kostanjevec i Peter Majcen, članovi PGD-a Bukovci i Korena.

  Odlukom Općinskog vijeća Općine Cestica, povodom Dana Općine Cestica, 16. rujna 2022. godine, Vlado Kumer trebao je primiti Grb Općine. Kako to zbog bolesti nije bilo na svečanoj sjednici moguće učiniti općinsko priznanje zaslužnom članu zajednice uručio je načelnik Mirko Korotaj, a što su prisutni u dvorani popratili pljeskom.  

 U završnom dijelu 85. sjednice skupštine DVD-a Lovrečan Dubrava pristupnice za članstvo u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu potpisali su Mateo Rožmarić i Patrik Zebec, a na kraju sjednice zahvalu za sudjelovanje nazočnima uputio je Franc Težak, predsjednik vatrogasnog društva.

   Sama sjednica završila je nešto prije 20 sati, a druženje je potom uz domjenak koji je pripremila kuharska ekipa DVD-a Lovrečan Dubrava i uz glazbenu pratnju Josipa i Davora potrajala do kasnih noćnih sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.