POZIV na radionicu LAG-a Sjeverozapad – 16.03. u Kulturnom centru u Cestici

OBJAVLJENO 13.3.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica
POZIV na radionicu LAG-a Sjeverozapad – 16.03. u Kulturnom centru u Cestici

Dionici određuju prioritete i ciljeve u zajednici

Lokalna akcijska grupa - Sjeverozapad započela je proces izrade nove Lokalne razvojne strategije za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027. godine. Prva u nizu radionica na kojima će dionici ruralnog razvoja razgovarati o razvojnim ciljevima i prioritetima bit će održana u četvrtak, 16. ožujka 2023.godine u Kulturnom centru u Cestici s početkom u 18:00 sati.

Lokalna razvojna strategija je strateški plansko - razvojni dokument koji donosi lokalna akcijska grupa za svoje područje za svako proračunsko razdoblje Europske unije.

-Rezultati koje smo ostvarili u ovom programskom razdoblju, u kojem je naš LAG  za restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, potporu razvoju malih poljoprivrednih proizvođača te za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, dodijelio gotovo 2 milijuna eura bespovratnih sredstava, pokazuju koliko je važno pravilno odrediti ciljeve i prioritete razvoja u ovom temeljnom razvojnom dokumentu. Tim je bespovratnim sredstvima povećana konkurentnost naših poljoprivrednih proizvođača i poboljšana mala komunalna infrastruktura na području LAG-a Sjeverozapad. Stoga pozivam sve dionike iz javnog, civilnog i gospodarskog sektora da se uključe u izradu nove Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad, jer upravo oni najbolje prepoznaju razvojne potrebe u svojim sredinama - istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Izrada ove strategije temelji se naime, na CLLD principu, koji podrazumijeva - lokalni razvoj pod vodstvom zajednice, stoga je važno da u definiranju razvojnih ciljeva na području LAG-a Sjeverozapad, koji pokriva 15 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji - općine Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Donja Voća, Bednja, Klenovnik, Maruševec, Vidovec, Beretinec, Sveti Ilija  i Gornji Kneginec  te gradove Lepoglava, Ivanec i Varaždin, sudjeluje što više stanovnika.

- Kroz raspravu na radionicama i partnerskim odborima želimo identificirati potrebe i interese lokalnog stanovništva te potaknuti poljoprivrednike, gospodarstvenike, udruge i javni sektor da dostave svoje projektne ideje za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027. godine. Kroz izradu Lokalne razvojne strategije dobit ćemo stvarnu sliku o ulaganjima koja su važna stanovnicima na cijelom području LAG-a Sjeverozapad - naglasio je Mario Željezić, voditelj Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Radionica za izradu nove Lokalne razvojne strategije, na kojoj će govoriti mr. sc. Emil Tkalec, LEADER manadžer i tajnik LAG-a Sjeverozapad i Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad, počet će u 18:00 sati u Kulturnom centru u Cestici.

Kroz raspravu na radionicama i partnerskim odborima LAG Sjeverozapad želi identificirati potrebe i interese lokalnog stanovništva te potaknuti poljoprivrednike, gospodarstvenike, udruge i javni sektor da dostave svoje projektne ideje za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027. godine. Kroz izradu Lokalne razvojne strategije dobit će se stvarna slika o ulaganjima koja su važna stanovnicima na cijelom području LAG-a Sjeverozapad.

Stoga LAG Sjeverozapad i Općina Cestica pozivaju sve zainteresirane stanovnike da dođu na radionicu i da svojim prijedlozima doprinesu kvalitetnoj izradi ovog, strateškog dokumenta za ruralni razvoj na području Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Radionica za izradu nove Lokalne razvojne strategije, na kojoj će govoriti Emil Tkalec, LEADER manadžer i tajnik LAG-a Sjeverozapad i Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad, počet će u 18 sati u prostor Općine Cestica, u Dravskoj ulici 1 a.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.