KUD Općine Cestica održao 25. sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 1.2.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Godišnji koncert zbora Stellarium održat će se 27. svibnja, a u planu je i Božićni koncert u Crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu

U dvorani Kulturnog centra Cestica održana je, u nedjelju, 29. siječnja 2023. godine, s početkom u 16 sati, redovita izvještajna sjednica Skupštine Kulturno umjetničkog društva Općine Cestica.

Ista je započela hrvatskom himnom Lijepa naša domovino, a koju je pod vodstvom prof. Gordane Kos Kolar, izveo Ženski pjevački zbor Stellarium nakon čega je okupljene članove i goste pozdravila Lea Milec, predsjednica KUD-a Općine Cestica.

   Nakon prihvaćanja dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo u koje su uz predsjednicu predložene i izabrane Elizabeta Majhen i Monika Kanjir, a povjerenje za vođenje zapisnika dobila je Valerija Lazar, tajnica KUD-a. Nakon što je ustanovljeno da je sjednici prisutan potreban broj članova podnesena su izvješća o radu i planovi za ovu, 2023. godinu. Izvješće o radu KUD-a protekle godine podnijela je Valerija Lazar, a u svom izlaganju istaknula je da je tijekom godine održano osam sjednica Upravnog odbora nakon čega je dala osvrt na aktivnosti dječje folklorne skupine i „malih tamburaša“. Ženski pjevački zbor Stellarium, uz redovite probe, imao je tijekom godine 14 nastupa, a u suradnji s pjevačkom skupinom Umole iz Istre u katedrali Pićan održan je adventsko-božićni koncert.

Izvješće o financijskom poslovanju podnijela je Blanka Mikec, a u ime nadzornog odbora obratila se Petra Vunderl nakon čega je Ana Marija Sakač predočila stanje s inventarom KUD-a.

U bogatom planu rada planirana je obnova dramske sekcije, a godišnji koncert zbora Stellarium održat će se 27. svibnja. U planu je prigodno obilježiti 25 godina postojanja KUD-a, a nakon „pandemijskih“ ograničenja održati i Božićni koncert u Crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu.

Sva izvješća i planovi rada jednoglasno su prihvaćeni. U ime prisutnih udruga KUD-u Općine Cestica na uspješnom radu i ostvarenje zacrtanih planova poželio je Goran Težak iz DVD-a Lovrečan Dubrava, a čestitku rukovodstvu KUD-a na vrijednom radu u ime načelnika Mirka Korotaja i Općinskog vijeća uputila je vijećnica Ana Kutnjak te istaknula da će Općina Cestica i nadalje podržavati rad Kulturno umjetničkog društva Općine Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.