Na stolnoteniskom turniru u Cestici najbolja bila ekipa STK Starr iz Varaždina

OBJAVLJENO 14.10.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U četvrtak, 13. listopada 2022., odigrane završne utakmice „cestičkog“ dijela srednjoeuropske stolnoteniske lige, a u pratnji načelnika Mirka Korotaja popodnevnom susretu bio prisutan Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije

Drugi dan srednjoeuropske Superlige u stolnom tenisu, u četvrtak ujutro, 13. listopada 2022. godine, s početkom u 10 sati, odigrana je utakmica između ekipa TT Linz Internacional iz Austrije i U-23 team Slovakai. Za austrijsku ekipu iz Linza igrali su Rafanael Nikola Niman, Jonas Promberger i Zhenlong Liu (trener Joel Horzi), a za slovačku U-23 reprezentaciju nastupili su Adam Klajber, Filip Delinak, Jakub Goldir i Samuel Palušek (trener Csӧlle Szilard). U meču koji je potrajao preko tri sata ekipa U-23 team Slovakai odnio je pobjedu rezultatom 6: 4 (1:3, 3:2, 3:1, 3:1, 2:3, 2:3, 3:0, 0:3, 3:2, i 3:0).

U popodnevnom susretu od 16,30 sati sastali su se STK Starr Varaždin i U-23 team Slovakai. Rezultatom 6:3 (3:2, 3:1, 1:3, 2:3, 1:3, 3:2, 3:2, 3:1 i 3.2) pobjedu je izvojevala ekipa iz Varaždina, a obje utakmice sudili su Boris Andročec i Damir Rožman dok je za zapisničkim stolom bio Antonio Jozić.  

Konačni redoslijed cestičkog stolnoteniskog natjecanja je; dvije pobjede ostvario je STK Starr Varaždin, a jednu pobjedu Slovačka U-23 reprezentacija, dok je austrijska ekipa iz Linza ostala bez pobjede.

Prvom dijelu popodnevnom susreta bio je prisutan i veleposlanik Indije, Raj Kumar Srivastava, a dobrodošlicu mu je poželio načelnik Mirko Korotaj. Visoki gost je u pratnji načelnika Mirka Korotaja i ravnateljice Nevenke Turščak, posjetio OŠ Cestica gdje se u dvorani susreo s igračima iz Indije koji igraju za stolnotenisku ekipu  STK Starr Varaždin.

- Na tragu velikog uspjeha hrvatskog stolnog tenisa i varaždinskog sporta želim zahvaliti svojoj ekipi koja je napravila sportski podvig te ušla izravno u polufinale srednjoeuropske Superlige. Tamo nas očekuje predstavnik Austrije ili Mađarske, ovisno o njihovim rezultatima koji će se znati krajem listopada. Nastavak natjecanja uslijedit će na proljeće iduće godine, a mi ćemo se potruditi opravdati povjerenje ljubitelja stolnog tenisa i naših navijača te u polufinalu na pozornicu uz ostale igrače dovesti i našeg najboljeg igrača, peterostrukog osvajača europskih medalja i europskog prvaka u stolnom tenisu Tana Ruiwua. te pokušati osvojiti ovaj naslov koji nam još jedini nedostaje u vitrini – kaže predsjednik i trener STK Starr Ronald Redjep.

Ujedno je zahvalio veleposlaniku Indije Nj.E. Raju Kumaru Srivastavu na dolsaku i potpori klubu u kojem igraju dvojica vrhunskih mladih indijskih stolnotenisača u sklopu pripreme projekta Exchange programme - High Performace Center.

U prilogu nekoliko fotografija snimljenih za trajanja popodnevnog susreta u četvrtak, 13. listopada 2022 i posjeta veleposlanika Indije i načelnika općine Cestica Mirka Korotaj 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.