Vatrogasci VZO Cestica obavili provjeru vatrogasne opreme

OBJAVLJENO 3.10.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U skladu s planom i programom aktivnosti prihvaćenim na godišnjoj skupštini, 19. ožujka 2022. godine, članovi Vatrogasne zajednice Općine Cestica izvršili su tradicionalnu, 14. po redu provjeru rada vatrogasne opreme koja se nalazi u posjedu šest vatrogasnih društava. Domaćin ovogodišnje provjere bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Babinec, a  sudjelovala su i ostala cestička vatrogasna društva.

Sama provjera održana je, u nedjelju, 2. listopada 2022. godine, na sjevernoj obali rijeke Drave, uzvodno od lovrečanskog mosta, a provjeri rada vatrogasnih štrcaljki bili su prisutni svi predsjednici društava. Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica i DVD-a Gornje Vratno, Ivan Kralj iz DVD-a Križovljan Cestica, Danijel Sambolec iz Virja Križovljanskog, Stanko Težak iz DVD-a Gradišće, Franc Težak iz DVD-a Lovrečan Dubrava, Stanko Težak iz DVD-a Gradišće i Danijel Korotaj, predsjednik DVD-a Babinec koji je zajedno sa Milenkom Biškupom, zapovjednikom VZO Cestica, obišao operativne postrojbe  i sam rad vatrogasnih štrcaljki i pumpi.

Na ovogodišnjoj provjeri ispravnosti vatrogasnih vozila i opreme sudjelovalo je 46 vatrogasaca s 6 navalnih i 3 kombi vozila, a uz rukovodstva društva prisutni su bili i Mirko Domijan iz Otok Virja i Vlado Kumer, počasni predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava, kao i članovi obitelji samih vatrogasaca.

Izvješće o realiziranoj provjeri podnio je zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, a Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica pozdravio je prisutne u ime općinskog načelnika Mirka Korotaja te naglasio da je besprijekorno funkcioniranje vozila i opreme znak da je Općina Cestica sredstva uložena u rad vatrogasnih društava dobro uložila, da vatrogasci savjesno o istoj brinu, te da će ista biti u slučaju potrebe i pravilno iskorištena u slučaju potrebe. Zahvalio je vatrogascima na dosadašnjim aktivnostima u gašenjima požara i spašavanju imovine te podsjetio da su svoju požrtvovnost, humanost i spremnost na pomoći stanovništvu pokazali u svim situacijama kada je to trebalo, a jedna od njih bila je i za vrijeme izlijevanja rijeke Drave 2012. godine.

Više o velikoj poplavi pred 10 godina može se pogledati na stranici: http://arhiva.cestica.hr/hr/921/drava-poplavila-otok-virje-i-lovrecan-otok-i-probila-nasip/

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.