Načelnik Korotaj prisustvovao proslavi 95-og rođendana Dragice Kolar

OBJAVLJENO 26.9.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Dragica Kolar, rođena 20. rujna 1927. godine u Križanču, proslavila je u nedjelju, 25. rujna 2022. godine 95-i rođendan. Dragica se tako može pohvaliti kako je jedna od najstarijih osoba rođenih na području općine Cestica. Proslava rođendana održana je u ugostiteljskom objektu „Stara Preša“ koji se nalazi u mjestu Selci Križovljanski u blizini njezinog rodnog mjesta.

Na proslavi Dragičinog rođendana prisustvovalo je ukupno 35 osoba iz njezine brojne obitelji uključujući djecu, unuke, praunuke te prapraunuke. Dragica je tako majka kćeri Anici i sinu Ivanu te baka šest unuka. To su: Klemen, Karmen, Klaudia, Smiljan, Liljana, Klementina i Ivana. Najstarija članica obitelji Kolar također ima 14 praunuka. Oni su: Leon, Leonida, Isabel, Denis, Katja, Hana, Lana, Alex, Marsel, Kristjan, Karin, Niko, Lan i Nejc. Najmlađi članovi ove brojne obitelji jesu Dragičini prapraunuci Tian, Eva, Nicol, Laura i Tim. Slavljenica ističe kako najviše voli provoditi vrijeme s članovima obitelji, od najstarijih do najmlađih.

Obitelj Dragicu opisuje kao iznimno vedru i bistru osobu koja je uvijek spremna pomoći članovima obitelji svojim savjetima i dobrim duhom. Dragica je od rođenja živjela u rodnoj kući u Križanču sve do 2020. godine, a trenutno živi s kćeri i zetom u Republici Sloveniji u mjestu Videm pri Ptuju. Za sebe kaže kako je unatoč godinama aktivna pa tako svakodnevno izlazi u šetnje te se svaki tjedan vraća u Križanče kako bi održavala cvijeće u dvorištu svoje rodne kuće. Također se pohvalila da svaki dan pročita novine bez potrebe za korištenjem naočala. Na upit koja je njezina tajna dugovječnosti i zdravlja, Dragica je odgovorila kako smatra da su pravilna prehrana i aktivnost najvažniji za sretan i dug život. Također je napomenula kako gotovo svakodnevno jede luk i popije čašu domaćeg vina pa smatra da i to doprinosi njezinom zdravlju. Za kraj je napomenula kako se veseli svakom novom danu provedenom s najmilijima te se nada kako će u godinama koje dolaze njezina obitelj postati još brojnija.

Proslavi rođendana prisustvovao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj koji je čestitao slavljenici i poželio joj još mnogo rođendana te da uvijek bude vedra, vesela i zdrava. Načelnik je u ime Općine slavljenici uručio prigodni poklon.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.