Članice udruge Vezilje za crkvu Svetoga Križa napravile nove oltarnike

OBJAVLJENO 20.6.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U župi Križovljan i općini Cestica posljednjih godina svjedoci smo brojnih radova na obnovi i uređenju crkvenih zdanja kako župne crkve u Radovcu tako i kapele Svetog Lovre u Lovrečanu, kao i kapele Blaženog Alojzija Stepinca u Otok Virju i ostalih kulturno povijesnih spomenika graditeljske baštine. UZ brigu oko održavanja i uređenja zgrada vodi se briga i o unutarnjem uređenju i opremanju, a u nedjelju 19. lipnja 2022. godine župna crkva Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu osvanula je u novom crkvenom ruhu koje su za našu crkvu napravile članice Udruge ručnih radova Vezilje Cestica.

Novo crkveno ruho, u nedjelju, 19. lipnja 2022. godine, u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu, pred početak rane mise koja je bila na rasporedu u 8 sati, blagoslovio je vlč. Zorislav Šafran, križovljanki župnik, a uz zahvalu članicama Udruge Vezilje za napravljeno novo crkveno ruho, križovljanski župnik zahvalio je i krojačkom obrtu Kos iz Babinca u kojem je izvršeno završno šivanje.

Za novo crkveno ruho križovljanske župe crkve članice Udruge Vezilje izrađivale su, od srpnja mjeseca lanjske godine, čipku, a ista je potom u krojačkoj radionici Kos pričvršćena za tkaninu zelene boje. Uz novi oltarnik na središnjem oltaru, novi oltarnici su i na glavnom oltaru, kao i na oltarima Svetog Antuna pustinjaka, Svetih Ivana i Pavla kao i na oltaru Svete Ane.

U izradi čipke za novo crkveno ruho križovljanske župe crkve Mirjana Vunderlih, predsjednica Udruge Vezlje Cestica je rekla:- U izradi čipke za oltarnike sudjelovale su sve članice Udruge. Početnih mjeseci izrada čipke odvijala se četvrtkom u prostorijama Udruge u Gornjem Vratnu, a u kasnijem razdoblju, dok su se okupljanja ograničila zbog epidemioloških mjera vezanih uz sprječavanje širenja bolesti COVID-19, izradu čipki nastavile smo svaka u svom domu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.