Misom i procesijom u župi Križovljan, 16. lipnja 2022., proslavili Tijelovo

OBJAVLJENO 17.6.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Proslava blagdana Tijelovo u župi Uzvišenja Svetog Križa započela je misom koju je s početkom u 9 sati, uz koncelebraciju vlč. Ivana Košića, u crkvi Uzvišenja Svetog Križa, predvodio i održao prigodnu propovijed vlč Zorislav Šafran križovljanski župnik. 

Nakon mise bila je tradicionalna procesija u kojoj su sudjelovali i ovogodišnji prvopričesnici. Prva postaja bila je kod križa ispred ulaza u crkvu, a potom se za križem krenulo do druge postaje koja je bila južno od ulaza u sakristiju, uz sjeverni vanjski zid kapele Majke Božje. Treća postaja nalazila se  ispred ulaza u sadašnji župni dvor župe Križovljan, a završna četvrta postaja bila je u crkvi. Za vrijeme trajanja procesije prvopričesnice su posipale cvjetne latice, a svečanom ozračju doprinio je i zbor župe. 

Blagdan Tijelovo u Katoličkoj crkvi slavi se deveti četvrtak nakon Uskrsa, nakon blagdana Presvetog Trojstva koji je ove godine bio 12. lipnja, te smo ove godine svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove proslavili, kao i u ostalim župama, 16. lipnja 2022. godine. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.