Načelnik Mirko Korotaj najavio nova ulaganja čija vrijednost prelazi 35 milijuna kuna

OBJAVLJENO 8.6.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općina Cestica je za dogradnju vrtića i uređenje doma u Gornjem Vratnu osigurala 13 milijuna kuna, a vrijednost izgradnje i uređenje kampa i autokampa iznosi 20 milijuna kuna 

O najnovijim razvojnim projektima Općine Cestica razgovaralo se u utorak, 07. lipnja 2022. godine, a nakon pozdravnog govora načelnik Mirko Korotaj podsjetio je da će Općina Cestica iz fondova Europske unije, ali i dijela vlastitih sredstava dograditi dječji vrtić te urediti društveni dom u Gornjem Vratnu. U tijeku je uređenje parka u Križovljangradu za što se dobilo 725 tisuća kuna, a protekle dvije godine napravljena je projektna dokumentacija za izgradnju kampa i autokampa u vrijednosti od 20 milijuna kuna. 

Dogradnja dječjeg vrtića realizira se preko mjere 7.4.1.  gdje se za investiciju od devet milijuna kuna dobilo 7,5 milijuna kuna, a iz iste mjere za uređenje društvenog doma u Gornjem Vratnu dobiveno je 5,5 milijuna kuna. 

Krunoslav Lukačić rekao je kako je županijski HNS pokrenuo projekt županijskog linijskog prijevoza za cijelu županiju kako bi svim građanima sve usluge, poput posjeta liječniku i odlaska djece u centre izvrsnosti, bile dostupne. Naglasio je da očekuje kako će taj prihvatiti Varaždinska županija i država. 

Na kraju se nazočnima obratio Stjepan Čuraj, državni tajnik u Ministarstvu financija Republike Hrvatske, pohvalio je rad rukovodstva Općine Cestica te naglasio da će država izmjenama zakona omogućiti lakše izdavanje suglasnosti za zaduženja, što je važno za financiranje projekata, te napomenuo da su preko Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, u kojem je nositelj cijelog plana Ministarstvo financija koje će kroz Ministarstvo turizma i sporta potaknuti turističke projekte. Takav jedan  projekt je kamp i autokamp u Općini Cestica. 

Mislim da će upravo takvi projekti pomoći u razvoju ove regije i kontinentalnog turizma i same kontinentalne Hrvatske - rekao je Čuraj i zaključio kako dobre ideje i projekti moraju naći potporu na nacionalnoj razini.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.