Općina Cestica bogatija za devetero djece

OBJAVLJENO 11.5.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U dvorani Kulturnog centra u Cestici održan je u utorak, 10. svibnja 2022. godine s početkom u 16 sati, prijem za roditelje novorođene djece. Čestitku na prinovama u obiteljima nazočnim roditeljima uputio je načelnik Mirko Korotaj, a uz čestitku svakoj majci uručen je buket cvijeća i iznos od dvije tisuća kuna.

Načelnik Mirko Korotaj naglasio je da Općina Cestica pomože roditeljima u podizanju djece od rođenja do završetka studija, a ta pomoć očituje se kroz sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću, u kojem se trenutno nalazi 162 djece. Iz općinskog proračuna podmiruju se i troškovi obveznog predškolskog obrazovanja za svu djecu, a tijekom osmogodišnjeg školovanja podmiruju se i troškovi nabave radnih bilježnica, mapa za likovni odgoj i školskih atlasa. Jedna od stavki u proračunu su i sredstva za dodjelu studentskih stipendija svim studentima druge i viših godina studija. U planu je proširenje dječjeg vrtića koji će po završetku moći primiti 250 djece, a predviđeni troškovi proširenja iznose devet milijuna. Veći dio, 7,5 milijuna kuna osigurat će se sredstvima europskih fondova, a 1,5 milijuna podmirit će se iz općinskog proračuna, rekao je načelnik Mirko Korotaj. 

Posljednjih nekoliko mjeseci općina Cestica bogatija je za devetero djece. Dvoje djece živi u Kolarovcu, a po jedno u Cestici, Gornjem Vratnu, Križovljanu Radovečkome, Malom Gradišću, Radovcu, Selcima Križovljanskima i Virju Križovljanskome. Novorođenoj djeci roditelji su nadjenuli imena Aleks, Amadej, Borna, Dorian, Doris, Ivano, Magdalena, Mateo i Sara,  a od prezimena to su: Bednjanić, Cvetko, Emeršić, Presečki, Rugani, Šušković, Težak, Vočanec i Vrbnjak.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.