Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava održali 84. sjednicu godišnje Skupštine

OBJAVLJENO 8.3.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U pograničnom dijelu općine Cestica 1939. godine osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovrečan Dubrava, a posljednjih desetljeća većina članova ovog društva dolazi iz naselja Brezje Dravsko, Dubrava Križovljanska, Mali i Veliki Lovrečan, u koje spadaju i zaseoci Dubrava breg i Lovrečan breg, kao i prekodravski dio općine Cestica, Brezje i Lovrečan Otok. Vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava održali su 84. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine u subotu, 5. ožujka 2022. godine, a ista je počela s radom u 18 sati.

Nakon izvođenja hrvatske i vatrogasne himne minutom šutnje odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a potom je Franc Težak, predsjednik Društva pozdravio goste i prisutne članove te predložio dnevni red i radna tijela za vođenje sjednice Skupštine što je jednoglasno prihvaćeno.

U radno voditeljstvo su uz predsjednika Franca Težak, izabrani Vlatka Furjan i Antonio Kotrotaj a vođenje zapisnika preuzela je tajnica Davorka Hrnčić, dok su za ovjerovitelje zapisnika izabrani Mirko Težak i Miran Hrnčić. U verifikacijsko povjerenstvo za predsjednika je izabrani Mladen Kumek, a Denis Veršić i Luka Prikratki izabrani su za članove.

Verifikacijsko povjerenstvo utvrdilo je da je 84. sjednici prisutna većina članova nakon čega je izvješće o radu DVD-a podnijela tajnica Davorka Hrnčić, a u četrdesetom izvješću o radu vatrogasne postrojbe za proteklu godinu govorio je zapovjednik Milenko Biškup. O financijsko-materijalnom poslovanju izvijestio je blagajnik Miro Mikec, a izviješće Nadzornog odbora predočio je Boris Ivančić.

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena kao i predložene plan rada i financijski plan za tekuću godinu nakon čega su zaslužnim članovima uručena vatrogasna priznanja. Za 20 godina u DVD-u priznanje je dobio Miro Mikec, a brončane vatrogasne plamenice primili su: Boštjan Belšak, Jasmin Furjan, Marija Borak, Marijan Mikec, Lovro Jurčević i Davorka Hrnčić. Brončane vatrogasne medalje do bili su Mladen Mikec, Luka Prikratki, Antonio Korotaj i Simon Korotaj, a diplomu za zvanje vatrogasnog časnika primio je Denis Veršić.

Čestitke vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava na uspješnom radu uputio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica i predsjednik VZO Cestica, a Željko Nađ, zapovjednik vatrogasne postrojbe Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, uz čestitke članovima DVD-a ukazao je na mogućnosti osposobljavanja i školovanja kao i nabavci opreme i alata potrebnih u vatrogasnim intervencijama.

Čestitke na uspješnom radu i zahvalnost vatrogascima na angažiranju u gašenju požara, brizi na zaštiti imovine i života mještana te sudjelovanje na intervencijama, uvježbavanju i osposobljavanju vatrogasnih postrojbi kao i za brigu oko vatrogasne opreme i zgrade vatrogasnog doma uputio je načelnik Mirko Korotaj te naglasio da je Općina Cestica dala izraditi projekt za energetsku obnovu kompletne zgrade, a koja se procjenjuje na 1,8 milijuna kuna.

Potrebna sredstva osigurat će se prijavom na europske fondove, a da bi se to moglo i realizirati Općina Cestica će u proračunu morati osigurati pedeset posto potrebnih sredstava. Ukoliko se obnova ne bi mogla realizirati iz EU fondova Općina Cestica će pomoći u obnovi zgrade, ali u tom slučaju radovi na obnovi vatrogasnog doma biti će u nešto manjem obujmu, rekao je načelnik Mirko Korotaj.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.