Predstavljanje knjige "Oteto zaboravu" sjevernohrvatske putositnice autora Martina Lukavečkog

OBJAVLJENO 23.2.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općina Cestica organizira u ponedjeljak, 28. veljače u 18:00 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra u Cestici predstavljanje knjige "Oteto zaboravu", sjevernohrvatskih putositnica autora Martina Lukavečkog.

Martin Lukavečki poznati je hrvatski novinar i putopisac koji je odlučio svojih pedesetak godina rada predstaviti u tiskanom izdanju. Autor stavlja naglasak na priče i probleme ljudi koji i najbolje poznaju svoj kraj i čitatelju predočava njihove sudbine. Šezdesetak objavljenih reportaža u knjizi samo je djelić autorova arhiva iz kojeg su neke objavljene u programu Hrvatske radiotelevizije ili tiskanim izdanjima u kojima je surađivao.

Autor svoje „putositnice“ iznosi u hrvatskom književnom jeziku uz koji povremeno uvodi moderne kajkavske izraze, u pokušaju da se čitatelju dočara moderni svakodnevni život i današnja situacija. Iako su povijesni temelji, legende i mitovi važni, autor naglasak stavlja na priče i probleme današnjeg življa koje u konačnici i najbolje poznaje svoj kraj.

Martin je rođen 1946. u Lukavcu, školovao se u Varaždinu i Zagrebu a sada živi u Vidovcu. Novinarstvom se bavi od srednjoškolskih dana, te je neumorni istraživač i kroničar života s naglaskom na socijalne teme i prošlost kajkavskoga kraja. Surađivao je s brojnim medijima, član je Matice Hrvatske i Hrvatskog novinarskoga društva, ali možda je najpoznatiji kao novinar Hrvatske radiotelevizije magične boje glasa, kojim desetljećima dočarava život maloga čovjeka u našem kraju.

Pozivaju se svi mještani na promociju knjige te se mole da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, uz obaveznu COVID potvrdu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.