Četvrtu sezonu Klampotic lige osvojila ekipa 10 x team Cestica

OBJAVLJENO 23.2.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Zahvaljujući sportskim entuzijastima, nogometnim zaljubljenicima s područja općina Cestica i Petrijanec 2017. godine startala je rekreativna malonogometna Klampotic liga. Prve tri sezone natjecanje je održano s promjenjivima brojem ekipa a zbog poznate epidemiološke situacije vezene uz koronavirus COVID-19 u sezoni 2020./2021. godine liga nije održana.

Nakon jednogodišnje stanke odlučeno je ipak, uz poštivanje propisanih epidemiolških mjera, da se liga nastavi. Četvrta sezona Klampotic lige započela je 04. prosinca 2021. godine, a završne utakmice 14 kola igrane su u dvorani OŠ Cestica, u nedjelju 19. veljače 2022. godine, nakon čega se prišlo proglašenju rezultata i podjeli pehara, priznanja i nagrada.

U netom završenoj ligi sudjelovalo je sedam ekipa a sve utakmice sudio je Mario Borak. Voditelje četvrte sezone Klampotic lige bio je Dražen Dugi a nakon završene posljednje utakmice 14 kola, osvrt na završeno natjecanje dao je koordinator lige Neven Furjan. U ime Općine Petrijanec čestitke organizatorima na dobroj organizaciji i ekipama na postignutim rezultatima uputio je načelnik Željko Posavec a u ime Općine Cestica čestitke je u ime načelnika Mirka Korotaja uputio potpredsjednik Općinskog vijeća Ivan Bednjanić Bunić.

Prigodna nagrada za osvojeno sedmo mjesto pripala je ekipi MNK Kolarovec a nagradu sponzora za osvojeno šesto mjesto osvojila je ekipa MNK Vrtovi dok je sastav MNK Lovrečan bio peti. Četvrto mjesto i nagradu od 1.000,00 kuna za nabavu sportske opreme osvojila je ekipa Yugo 45 a treće mjesto i nagradu od 2.000,00 kuna dobio je sastav MNK Trpači. Drugo mjesto i nagradu od 3.000,00 tisuće kuna osvojio je sastav CB 5 a nagradu od 4.000,00 kuna pripala je sastavu 10 x team Cestica za osvojeno prvo mjesto čime su ujedno izborili i pravo sudjelovanju na Socca prvenstvu Hrvatske u malom nogometu.

Četiri prvoplasirane ekipe nagrađene su i peharima a priznanja su dodijeljena i najboljem strijelcu, igraču, golmanu i ekipi koja je imala najmanje kažnjenih igrača (Fair Play).

Tako je priznanje za najboljeg strijelca za 33 postignuta pogotka dobio Dario Bubek iz ekipe CB 5 a nagradu za najboljeg igrača osvojio je Sandi Martan iz MNK Trpači. Nagradu za najboljeg golmana odnio je Luka Domjan iz ekipe 10x team Cestica a nagrada za Fair Play primila je ekipa MNK Lovrečan koja je u 14 kola dobila samo jedan žuti karton.

Statistika Četvrte sezone Klamptic Lige (igrano od 4. 12. 2021. 19. 02. 2022.)

U 14 kola odigrane su 42 utakmice a postignuta su ukupno 322 pogotka ( 7,6 po utakmici). Čak 72 igrača upisala su se u strijelce a sudac Mario Borak podijelio je 23 žuta kartona i 1 crveni karton.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.