Župan Stričak, u pratnji načelnika Korotaja, obišao gradilište u Gajevoj ulici

OBJAVLJENO 18.2.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općinu Cestica je u četvrtak, 17. veljače 2022. godine, posjetio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a s njim u pratnji bili su ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osenjački, predsjednik Upravnog vijeća ŽUCA-a Krunoslav Lukačić i načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec.

U dvorani Kulturnog centra Cestica primio ih je načelnik Mirko Korotaj, koji je nakon izraza dobrodošlice, goste upoznao s radovima na izgradnji kanalizacije i zahvatima koji se provode na izgradnji sustava za odvodnju oborinskih voda u samom naselju, u Dravskoj i Gajevoj ulici u Cestici. Načelnik Korotaj istaknuo je da se na području

Općine Cestica provodi dio projekta Aglomeracije Varaždin, vrijednosti 100 milijuna kuna, kojim će veći dio nizinskog dijela općine Cestica dobiti kanalizaciju, a zahvaljujući razumijevanju Varaždinske županije i Županijske uprave za ceste, uz spomenute ulice napraviti će se i nogostupi što će omogućiti sigurnije kretanje školskoj djeci i mještanima koji žive uz spomenute prometnice.

U drugom dijelu boravka u Cestici gosti su u pratnji načelnika Mirka Korotaj obišli gradilište u Gajevoj ulici, a tom prilikom zadovoljstvo izvedenim radovima iskazali su i ravnatelju ŽUC-a Tomislav Osenjački i župan Anđelko Stričak, koji je rekao da Županijska uprava za ceste vodi brigu skoro o tisuću kilometara cesta, što je udaljenost kao od Varaždina do Rima, za što se na godišnjoj razini izdvaja oko 60 milijuna kuna sredstava.

Na završnom dijelu gradilišta sustava za odvodnju oborinskih voda, u Gajevoj ulici, kod šume Gaj, na raskrsnici putova za Virje Križovljansko i Radovec Polje, načelnik Mirko Korotaj je naglasio: – Izgradnjom sustava oborinske odvodnje, Dravske i Gajeve ulica u Cestici u dužini od 1000 metara riješiti ćemo vodu koja se zadržavala na kolniku, kao i svu vodu koja je došla iz Križovljana i Radovca, a pješačkom stazom osigurati ćemo sigurno kretanje djece koja polaze školu, te ostalih mještana koji žive i prolaze tim ulicama. Radovi bi trebali biti gotovi krajem lipnja, međutim zbog aglomeracije koja se izvodi na tom dijelu radit će se još jedan sloj asfalta pa će kompletni radovi biti gotovi u rujnu ove godine.

Župan Anđelko Stričak prije dolaska u Cesticu, zajedno s gostima obišao je općine Sračinec i Petrijanec, a ukupna vrijednost investicija koje provodi ŽUC na tom području iznosi 6 milijuna kuna

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.